Další film s Jamesem Bondem je od nás sice ještě na míle vzdálený, ovšem krátce po začátku letošního podzimu přišel server World of Reel se zajímavými zvěstmi o tom, že režisér Christopher Nolan měl před nějakým časem jednat s producentkou Barbarou Broccoli, která má celou filmovou značku o agentovi 007 pod palcem. Podle všeho slavný filmař jednal o zrežírování hned dvou filmů s Jamesem Bondem pod dohledem studia Eon Productions.

Pokud ale někdo doufal, že se tyto drby prokážou být pravdivými, máme pro něho špatnou zprávu. V rozhovoru pro Associated Press Nolan řekl, že tyto zvěsti „bohužel nejsou pravdivé“. Nic dalšího pak k tématu neuvedl. Pokud vás to mrzí, tak není třeba zoufat, stále je možné, že Nolan ještě bude nabrán na palubu v budoucnu. 

Je známo, že Nolan je opravdu velkým fanouškem Jamese Bonda, obzvlášť éry se Seanem Connerym. V podcastu Happy Sad Confused letos řekl, že by pro něj bylo úžasné privilegium natočit snímek o agentovi 007, přičemž podle režiséra je Bondův vliv na jeho filmografii až „trapně zjevný“.

Režisér je podle všeho už od roku 2017 v kontaktu nejenom s Barbarou Broccoli, ale i Michaelem G. Wilsonem, producentem, který na bondovskou sérii dohlíží také. Tehdy Nolan uvedl, že kdyby mu bylo zrežírování příštího Bonda nabídnuto, definitivně by to přijal.

Uvidíme, možná producenty přesvědčí mimořádný komerční úspěch Oppeneheimera, kterému se to s tržbami podařilo dotáhnout až na 950 milionů dolarů. A na historické drama, které navíc bylo mládeži nepřístupný, to je rozhodně fantastický výsledek.

Nejprve se ale budou muset producenti rozhodnout, co vlastně příští bondovská éra svým divákům nabídne. Možná až poté se pak budou poohlížet po vhodném režisérovi, přičemž Nolan by mohl být jedním z nich. To ukáže čas. 

A pak je tu samozřejmě také ona věčná otázka. Kdo si vlastně nového Jamese Bonda zahraje? To je stále otázka za milion. Pokud bychom se pokusili být optimističtí, odpověď bychom mohli dostat už někdy během příštího roku, ale je možné, že se ono čekání ještě protáhne.

I nadále platí, že mezi nejpopulárnější kandidáty patří herci jako Henry Cavill, James Norton, Tom Hardy, Rege-Jean Page a Aaron Taylor-Johnson. Osobně ale i nadále dávám nejvíce šancí poslednímu zmíněnému, důvody jsou uvedeny v našem videu níže.