Po překvapivém komerčním úspěchu filmu Tenet v době pandemie, který celosvětově vydělal téměř 400 milionů dolarů, si už režisér Christopher Nolan brousí zuby na další film. Tentokrát si posvítí na život amerického teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, který je jedním z původních výrobců atomové bomby. Bomba je ale i to, že Nolan se tentokrát dost pravděpodobně vyhne spolupráci s firmou Warner Bros., která mu vydávala předešlé filmy, přičemž je otevřený film nabídnout dalším produkčním firmám. Vztah mezi režisérem a zmíněnou produkční firmou totiž v posledním roce nebyl úplně nejlepší. 

Celý projekt je samozřejmě ještě v plenkách, ale scénář už má Nolan údajně hotový, přičemž momentálně již koluje po filmových společnostech, které si ho musí řádně pročíst, aby mohlo dojít k samotné produkci. Jelikož film už nebude vznikat pod ochranou rukou Warner Bros., je dost možné, že se v Nolanově novém snímku dočkáme určitých inovativních novinek, na které z jeho předešlých filmů nebudeme zvyklí. Oppenheimer je často pokládán za „otce atomové bomby“, taktéž je znám díky jisté slavné větě, která by se spíše hodila pro nějakého bondovského záporáka: ,,Stávám se smrtí, ničitelem světů.“ Následně však měl výčitky svědomí za to, že se na projektu podílel. 

Nolan by se tak opět vrátil do období druhé světové války, což už udělal se svým filmem Dunkirk. Kromě toho nejsou o filmu samozřejmě ještě žádné informace, ale podle webu Deadline by měl do projektu být zapojený Cillian Murphy, který je jedním z Nolanových dvorních herců. Na další informace si ale budeme muset počkat.