V roce 2015 jsme se dočkali nadupaného a úspěšného snímku z filmové série Mad Max, který nesl název Zběsilá cesta. A i přestože v něm hlavní roli ztvárňoval Tom Hardy, mnozí fanoušci se shodují na tom, že pravou hrdinkou byla drsňačka Furiosa, kterou ztvárnila Charlize Theron. George Miller, který je defacto tvůrcem celé filmové série, se proto rozhodl, že o její postavě natočí prequel, jenž si posvítí na její mladší verzi. Film tak nese jednoduše název: Furiosa. Jelikož se ale má jednat o prequel, tak schopnou hrdinku tentokrát ztvární jiná herečka, přesněji to bude Anya Taylor-Joy, vycházející hvězda, která se minulý rok objevila ve snímku Poslední noc v Soho. K té se má připojit i další velká hollywoodská hvězda, která především proslula za své ztvárnění komiksového boha hromu. 

Už nějaký ten pátek víme, že Chris Hemsworth se ve Furiose objeví také, ovšem dosud nebylo známo, jakou bude mít ve filmu úlohu. To už však nyní přestalo být tajemstvím. Kyle Buchanan, reportér The New York Times, v podcastu Blank Check with Griffin and David odhalil, že Hemsworth by si měl ve snímku zahrát padoucha. A to možná toho hlavního. Ztvární tak postavu jménem doktor Dementus, tudíž s takovýmto jménem se do divokého světa Mad Maxe bude rozhodně hodit. Taktéž víme, že jeho postava má být velice atraktivním čtyřicátníkem, který má mít vyloženě „andělskou“ tvář. Další informace o doktoru Dementovi (opravdu správné skloňování, kterému jsme nemohli odolat), však zatím nejsou k dispozici. Nebude to poprvé, co Hemsworth v nějakém velkém filmu ztvární hlavního padoucha. Za zmínku také stojí poměrně nepovšimnutý, ale také vcelku povedený snímek Zlý časy v El Royale, kde ztvárnil charismatického, ale i odpudivého záporáka Billyho Lee. 

O režii Furiosy se opět postará otec celé série George Miller. Scénář zpracovává se svým kolegou Nickem Lathourisem, který taktéž pracoval na Zběsilé cestě. Původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok. Furiosy bychom se tak měli dočkat 23. 5. 2024.

Těšíte se?