Český autor Ivo Hury, tvůrce knižních sérií Stíny Země a Zaklínač Torwolf, nás ve velmi blízké době zavede do steampunkového světa nového románu Nad mlhami. Nečekejte však klasickou atmosféru industriálního Londýna a hromady černého smogu, protože Nad mlhami je trochu jiný steampunk.

Přečtěte si také: Martin Paytok brzy vydá svůj debutový román, kniha Prokletí pro všechny bude akční jízdou ve stylu Jiřího Kulhánka

Kniha se odehrává v nebeském světě, kde plují města zavěšena pod obřími horkovzdušnými balony. Všude okolo se rozpíná jen mlha, tajemná a legendami opředená mlha, jež tvoří nebeský oceán, nad nímž „plují“ lodě statečných rybářů. Mlha dává lidem všechno důležité k přežití, avšak ukrývá i děsivou smrt.

Čtenáři se vžijí do role Lewiho Kochvana, kapitána malé rybářské vzducholodě. Jako jeden z mála lidí je mlhou fascinován a má spoustu otázek na rtech. Jeho kotvy totiž občas vytáhnou něco zajímavého, co ostatní rybáři raději hodí okamžitě zpět do hlubin. Lewi začne pátrat po pravdě a zlověstné události se kolem něj stáhnou jako smyčka oprátky.“

Román Nad mlhami bude v Česku vydávat malé nakladatelství True Paperback, které podporuje začínající spisovatele nejen vědecko-fantastické literatury, ale i příbuzných žánrů. Podle informací z facebookového profilu nakladatelství by titul Nad mlhami neměl být samostatným románem, ale celou sérií. 

Datum vydání románu Nad mlhami je stanoveno na 11. května/máje. Kniha by měla být k dostání u většiny známých knihkupců za sympatickou cenovku pohybující se okolo 200 korun.