Česká úspěšná autorka Petra Slováková (Cvrček v krabičce, Démon z East Endu) vydala v roce 2019 fantasy román Střípky Času. Tento román vyšel v měkké vazbě a formou e-booku a jak je u českých autorů zvykem, díky zájmu fanoušků, vychází i audiokniha pro lidi, kteří si chtějí příběh užít, ale neradi čtou. Poslech vám zabere přibližně 10 hodin. Střípky času čte Sára Erlebachová z audio vydavatelství Ova Audio.

Pokud netušíte, o čem kniha je a kde se odehrává, teď je ta správná chvíle nespouštět oči z tohoto článku a pokračovat dále. Hlavní hrdinka Jana, která umí cestovat časem, se o sebe musí nějakým způsobem postarat a vydělat si v Ostravě na živobytí, a tak prodává starožitnosti, které přenáší z minulosti. Většinu cest časem porušuje časové předivo. Tím na sebe upoutá pozornost bytostí, které hlídají časovou kontinuitu.

Při posledním solo přesunu by přišla o život, kdyby jí nezachránil tajemný policejní vyšetřovatel. Tento muž jí nabídne práci ve zvláštním oddělení a Jana neodmítne. Musí se však začlenit do týmu a naučit se svou schopnost na 100 % ovládat. Díky této práci zjišťuje, že na světě existuje mnohem více silnějších bytostí se schopnostmi, o kterých by si mohla nechat jen zdát, například mocní čarodějové, kteří jsou schopni podmanit si města a vedou mezi sebou války, o kterých ví jen oni.

Neopatrností se brzy zaplete do nebezpečné hry. "Ten, kdo dokáže měnit běh věcí, je cenný spojenec a zároveň mocný nepřítel." Největší komplikace přijdou, když jí zachrání čaroděj Petr, který je pravou rukou největšího nepřítele. Zachránil jí však účelně, protože jí moc dobře zná, ale Jana ho nikdy neviděla. Při cestování časem je však možné všechno.

Jestliže Vás děj zaujal a věřím, že Vás zaujal. Jak již bylo řečeno, Střípky času můžete nově zakoupit i ve formě audioknihy a to na eshopu Audioteky a Audilibrixu. Pro fanoušky, kteří mají raději fyzické vydání je kniha na eshopu nakladatelství HOST. A pokud jste tak již neudělali, rozhodně si pustě ukážku v našem článku. Kniha má kromě kvalitního nahovoření taky hezkou hudbu.