První díl pohádkové romantické fantasy série Temné a osamělé prokletí od americké autorky Brigid Kemmerer (Dopisy ztraceným) sklízel převážně u českých čtenářek obrovský úspěch. To dokazuje i 305 hodnocení s celkovým průměrem 86 % na Databázi knih.

Příběh první knihy nás zavedl do role dvou osob, zakletého prince Rhena, dědice mocného království, kterého proklela zlá čarodějka a udělala z něj odpornou a krvelačnou zrůdu. Druhou postavou je chudá dívka Harper z Washingtonu, která je za pomoci kouzla přenesena do zakleté říše prince Rhena. Ono prokletí by mohla zlomit láska lidské dívky. To však temné síly nemohou dopustit, a tak se spojí, aby Harper i Rhena zničily.

Jak asi sami vidíte, jedná se trochu o variaci známé pohádky Kráska a zvíře. Nicméně variace známých příběhů mají velmi často obrovskou popularitu hlavně díky oblíbené originální předloze.

Prvním dílem však příběh nekončí. Autorka v roce 2019 napsala pokračování s názvem A Heart So Fierce And Broken, jehož vydání chystá nakladatelství CooBoo i u nás. Druhý díl s českým názvem Statečné a zlomené srdce by měl vycházet v pondělí 10. srpna/augusta tohoto roku. Pokud patříte mezi fanoušky prvního dílu a zajímalo by vás, co můžeme čekat v tom druhém, určitě se podívejte na anotaci v následujícím odstavci. Vám ostatním toto nedoporučujeme, protože se hned v první větě nachází vcelku masivní spoiler odhalující zakončení první knihy.

"Kletba byla zlomena, ale princ Rhen čelí ještě temnějším problémům. Povídá se, že není opravdovým dědicem. Ačkoli má Rhen po boku Harper, jeho strážce Grey není nikde k nalezení a zůstalo po něm více otázek než odpovědí.

Od doby, co Grey porazil Lilith, je na útěku. Netouží zpochybňovat Rhenův nárok na trůn – dokud Karis Luran nezačne hrozit, že se Uhlíkova zmocní silou. Její vlastní dcera Lia Mara s matčiným plánem nesouhlasí, ale dokáže přesvědčit Greye, aby se Rhenovi pro dobro království postavil?"

Tímto druhým dílem však série nekončí. Na americkém portálu Good Reads už je k dispozici profil třetí knihy s názvem A Vow So Bold and Deadly. Na stránce najdete i vzhled coveru pro anglicky mluvící země. Datum vydání třetího dílu je stanoveno na 12. ledna/januára 2021. Vydání české verze bychom podle našich odhadů mohli očekávat maximálně rok po vydání originálu.