Sedmnáctiletý student gymnázia da Vinci, Štěpán Lukeš, pracuje na svém debutovém fantasy románu Srdce čaroděje. Aby však kniha mohla vyjít, autor musí nejdříve vybrat minimálně 70 000 korun na českém crowdfundingovém portálu Hithit.

Přečtěte si také: Kdo krade dětem čtení, zajímavý detektivní román, který má v dětech vyvolat lásku ke čtení

Štěpán Lukeš je obrovským fanouškem středověkého fantasy. Vlastní tvorbě se věnuje již od svých devíti let, kdy napsal svou první povídku Čarbaba, jež se věnovala příběhu komické čarodějnice. První nápad na knihu Srdce čarodějů vznikl před pěti lety, kdy se Lukeš pustil se svými kamarády do psaní nového fantasy příběhu. Tento skupinový projekt byl nějakou tu chvíli opuštěn. Štěpán Lukeš se však před třemi lety rozhodl příběh znovu oživit a přepracovat ho do samostatného románu. Příběh byl několikrát upravován a přepisován. Až po dlouhých dvou letech vznikla Lukešova finální podoba:

„Kniha Srdce Čarodějů pojednává o dvou přátelích, mladých lovcích, kteří kvůli zprvu nešťastné náhodě zabloudí mimo rámec svých dosavadních životů. Aby vydělali prostředky na živobytí, přijmou obtížný úkol. Ale nejen to. Aniž by znali svého nepřítele, najednou se jejich životy ocitají v nebezpečí. Setkávají se s magií i láskou, objevují své talenty, ale také zjišťují, že věci nejsou takové, jak jim bylo předkládáno. Jejich hodnoty i životní poslání se zásadně proměňují.“

Žánrové knihy to mají ve světě crowdfundingových kampaní velmi těžké. Abyste v kampani uspěli, musíte vymyslet něco velmi dobrého, čím upoutáte pozornost případného zájemce. A to se Štěpánu Lukešovi povedlo. Spojil se totiž se šermířskou skupinou Merlet a režisérem Dimitrim Kanjukou, kteří mu pomohli na hradech Křivoklát a Točník natočit skvělý trailer.

Během pětiminutové stopáže se diváci mohou seznámit nejen s hlavními postavami, ale také se samotným autorem. V traileru se totiž propojuje autorovo psaní s reálným děním v jeho připravované knize. Toto zajímavé propojení vede nejen k velmi vtipným momentům, ale také ke skvělé akci, ve které představuje šermířská skupina Merlet své soubojové dovednosti.

Štěpánu Lukešovi se díky skvělému traileru povedlo přilákat spoustu zájemců. Za pouhé dva dny na vydání přispělo již 48 lidí s celkovou částkou 44 743 korun. Jelikož do konce kampaně zbývá ještě dlouhých 28 dní, je téměř jasné, že autor požadovaných 70 000 korun opravdu vybere.

Pokud vás kniha Srdce čarodějů zaujala, můžete samozřejmě autorovi něco přihodit i vy. Za 348 korun dostanete vytištěnou knihu zaslanou poštou. Za autorovo věnování si připlatíte ještě o 100 korun více. Další úrovně odměn, které jsou v rozmezí 4 000 -10 000, obsahují například pozvání na křest knihy či pojmenování jedné z vedlejších postav. Kniha by backerům měla přijít přibližně měsíc od ukončení kampaně.

Více informací o autorovi či projektu Srdce čaroděje naleznete na webové stránce kampaně na portálu Hithit.