Nedávno jsme Vás informovali, že český autor scifi, František Kotleta, nabízí dva své tituly zcela zdarma. Této iniciativy se chytila i česká fantasy autorka Petra Neomillnerová, která nabízí zdarma první díl z trilogie Písně čarodějky s názvem Nakažení. Autorka však nepíše pouze fantasy. Ve svém repertoáru má zatím okolo 30 knih z různých žánrů, ve kterých najdete například pohádky pro děti nebo herbář bylinek.

Román Nakažení se odehrává na začátku války čarodějů. Zákeřný Ignácius se snaží vyhrát volby do Velké rady. Pokud by vyhrál, čarodějce Moiře i jejím nejbližším přátelům půjde jistojistě o život. Ignácius touží po obrovské moci a bohatství, a aby toho dosáhl, neštítí se použít ty nejpodlejší praktiky. Tento mág však není tím největším nebezpečím, protože ve světě řádí pandemie smrtících neštovic, které dokážou usmrtit i dříve imunní čaroděje. "Zkáza je, zdá se, neodvratná a zničujícím způsobem zasáhne cech čarodějů i celé království. Přežijí jen ti nejsilnější…" Románová trilogie navazuje na sérii povídek o čarodějce Moiře a čaroději Desmondovi.

Nakažení jsou k dostání zdarma v českém jazyce a můžete si vybrat ze dvou ebookových formátů. Formát Mobi i ePub můžete stahovat na tomto odkaze. Pokud Vás tento první díl zaujme, určitě podpořte autorku koupí dalších dvou dílů trilogie Písně čarodějky.