Řecký režisér Yorgos Lanthimos, jehož Chudáčci letos zabodovali na Oscarech, nám už letos nadělí svůj povídkový snímek jménem Milé laskavosti, ovšem už příští měsíc se začne natáčet jeho další celovečerní dílo. Tentokrát se bude jednat o remake jihokorejské černé komedie jménem Save the Green Planet! (2003), který ponese název Bugonia.

Konečně už také známe oficiální datum premiéry, které spadá na 7. 11. 2025, u nás by to mohlo být klasicky o den dřív. V Severní Americe film vydá studio Focus Features, o mezinárodní distribuci se postará Universal. V té době má také jít do kin „prokletý“ MCU Blade, nicméně vzhledem k tomu, že film se zase potácí v problémech, je možné, že marvelovka o známém lovci upírů se bude zase odkládat. 

Děj původního korejského filmu se točí kolem mladíka, který v poslední době příliš štěstí v životě neměl. Začne se ale domnívat, že na planetu Zemi zaútočí mimozemští vetřelci ze souhvězdí Andromeda. A že jedině on dokáže lidstvo zachránit.

S pomocí své přítelkyně Sooni následně unese mocného a bohatého businessmana, o němž si myslí, že je mimozemšťanem v převleku za člověka. Mladík ho posléze začne mučit, aby přiznal svou pravou identitu. Businessman se ale samozřejmě pokusí své únosce a mučitele přesvědčit, že to všechno je jeden velký omyl. 

V hlavní roli uvidíme nepřekvapivě Lanthimosovu dvorní herečku Emmu Stone (Chudáčci), ke které se připojí ještě Jesse Plemons (Občanská válka), oba dva herce uvidíme i v režisérových Milých laskavostech.

O scénář k remaku se postaral Will Tracy, který například napsal některé z epizod seriálu Boj o moc (2018). Taktéž se podílel na scénáři k satirickému snímku Menu (2022).