Už jsme to sice psali tisíckrát, ale i tak to znovu zopakujeme - Nový film o Bladeovi je prostě prokletý. Po řadě problémů se sice před několika měsíci konečně dostal na správnou trasu, ale nad nejnovějšími zprávami musíme opět obracet oči v sloup.

Server The Wrap hlásí, že film přišel o svého režiséra, kterým se měl stát Yann Demange (Lovecraftova země). Ten byl k projektu upsaný už od roku 2022, kdy v roli režiséra nahradil Bassama Tariqa. Není známo, proč musel dát Demange snímku své sbohem, údajně se ale s Marvelem rozešel v dobrém, přičemž o jeho odchodu bylo rozhodnuto už před týdny, teprve nyní se však informace dostala ven.

Z předešlých zpráv víme, že nový Blade by se měl začít natáčet letos na podzim, tudíž Marvel by měl urychleně za Demange najít náhradu, jinak hrozí další odklad. A že jich už bylo. Snímek navíc nabral na palubu novou tvář. 

Na Bladeovi se vystřídala celá řada scenáristů. Za poslední verzí stál Michael Green (Logan: Wolverine), u něhož to už vypadalo, že jeho vize bude definitivní.

Nyní se k nám ale dostalo, že na nové verzi pracuje zase další filmař, tentokrát Eric Pearson, který napsal MCU tituly Thor: Ragnarok (2017) a Black Widow (2021). Na předešlých verzích pracovalo postupně hned několik různých scenáristů, kromě Greena také Michael Starrbury (Když nás vidí) a Nic Pizzolatto (Temný případ). Nakolik velké budou Pearsonovy změny, se holt necháme překvapit. 

Snad i nadále by mělo platit, že Blade bude mládeži nepřístupná marvelovka s rozumným rozpočtem (maximálně 100 milionů dolarů), ve které se titulní role lovce upírů chopí Mahershala Ali (Nech svět světem).

Snímek by měl dorazit do kin 6. 11. 2025. Tedy za předpokladu, že ho zase neodloží.