Tak se zdá, že na jaře se mnozí fanoušci radovali trochu předčasně. Během dubnové akce CinemaCon oznámil Toby Emmerich, tehdejší šéf společnosti Warner Bros., že letošní Batman od Matta Reevese, ve kterém gothamksého ochránce ztvárnil Robert Pattinson, se dočká pokračování. Pak ale samozřejmě došlo k velké fúzi Warnerů a Discovery, čímž vznikla společnost Warner Bros. Discovery, kterou momentálně vede David Zaslav. A pokud trochu sledujete dění kolem celé společnosti, tak víte, že momentálně dělá opravdu pořádný rachot s celým filmovým DC univerzem. Nedávno tak zrušilo premiéru již natočené Batgirl, přičemž podobný osud nyní hrozí i nadcházejícímu Flashovi.

Bohužel se ale zdá, že pod novým vedením pokračování Batmana stále nemá zelenou. Informoval o tom server Variety, podle kterého je tak budoucnost druhého dílu nejistá.

Úplného zrušení druhého dílu bychom se ale bát nemuseli...snad. Díl první v kinech celosvětově vydělal přes 770 milionů dolarů, což z něho momentálně dělá čtvrtý komerčně nejúspěšnější film roku 2022. Pokračování Batmana je navíc v plánu společnosti stále označeno pod poznámkou „ve vývoji“. Nutno ale vysvětlit, že když je něco „ve vývoji“, automaticky to neznamená, že to má zároveň zelenou. V tomto případě to v podstatě znamená, že projekt je teprve připravován pro to, aby mu mohla být schválena produkce. Ale i přestože je už k projektu upsán jak Reevese, tak i Pattinson, je možné, že druhého dílu se jen tak nedočkáme.

Warner Bros. Discovery tak možná chce zaměřit svou plnou pozornost na jiné DC tituly, přičemž nového Batmana ve svých plánech šoupá na spodní pozice. Filmu tak hrozí, že se dostane do určitého vývojářského limba, ve kterém se momentálně nachází také třetí díl Wonder Woman. Společnost také stále úplně neodhalila, na které projekty se chce ve svém desetiletém plánu pro filmový DC univerz přímo zaměřit. 

Sám Matt Reeves ale v minulosti prohlásil, že s druhým dílem nikam nespěchá. Ovšem když k tomu ještě spojíme momentální stav filmu v plánu společnosti, tak je poměrně možné, že druhého Batmana se dočkáme až za hodně dlouhou dobu.