Filmový Flash, na něhož už na Nerdfixu chystáme recenzi, dorazil do kin minulý týden. A i přestože mnozí se těšili na přítomnost Michaela Keatona jakožto Batmana z éry Tima Burtona, srdce určitých diváků si ve výsledku získala také Kara Zor-El alias Supergirl, kterou si zahrála nová hvězda Sasha Calle. Jistě, když má člověk svůj filmový debut v superhrdinském snímku, v němž navíc ztvárňuje jednu z hlavních rolí, tak je to vyloženě splněný herecký sen, ale je tu jeden menší problém.

Jak už dlouho víme, Flash patří mezi poslední filmové projekty z éry DCEU, která se chýlí ke svému konci. Na její místo posléze nastoupí zbrusu nové univerzum jménem DCU, o které se starají James Gunn a Peter Safran, momentální šéfové DC Films. A jelikož půjde o zbrusu novou etapu, v ikonických superhrdinských rolích tak uvidíme jiné herce. Už dlouho ale víme, že Gunn a Safran plánují představit svou Supergirl ve filmu z první kapitoly DCU, která ponese název Bohové a monstra. Onen snímek se bude jmenovat Supergirl: Woman of Tomorrow. Ovšem zde je ona zásadní otázka. Bude slavnou hrdinku opět hrát Sasha Calle? 

Inu, věci nakonec vypadají překvapivě docela nadějně. Calle v nedávném rozhovoru pro USA Today odhalila, že mluvila s výše zmíněným Peterem Safranem o své budoucnosti jako Supergirl. Sama také doufá, že si bude moct postavu ještě někdy zahrát, protože tu postavu zkrátka a dobře nesmírně zbožňuje.

Andy Muschietti, který se u Flashe ujal otěží režie, navíc v rozhovoru pro Deadline ještě před premiérou uvedl, že Supergirl se může objevit v milionech jiných časových liniích, protože tak zkrátka multivesmír funguje. Takže ano, pokud herečka o budoucnosti superhrdinky jednala přímo s jedním z šéfů DCU, tak je zde opravdu jistá naděje na to, že by se pro ni v novém univerzu našlo místo.

Nesmíme také zapomenout na to, že podle informací od insidera Daniela Richtmana má James Gunn v plánu opět představit Margot Robbie v roli Harley Quinn i v DCU. Tedy možná, stále se zatím jedná o nepotvrzené zvěsti.

Gunn a Safran se momentálně plně věnují snímku Superman: Legacy, respektive samotnému castingu, který se už snad nachází ve finálních fázích. Jakmile bude rozhodnuto, kdo se stane novým Supermanem, mohli oba šéfové upřít svůj zrak jak na nového Batmana, tak i Supergirl. Zcela bez šancí tudíž Sasha Calle jednoznačně není. 

Příběh snímku Supergirl: Woman of Tomorrow by se měl opírat o základy komiksu od Toma Kinga. Toho u nás můžeme znát jako autora Batmana či Rorschacha. Kara El měla naprosto odlišný osud oproti svému bratrancovi, který byl poslán na Zemi, kde byl posléze vychován milujícími rodiči.

Kara žila více jak čtrnáct let na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něj pak viděla jenom zmar, utrpení a smrt celé své rodiny i planety. S žádnou křehoučkou superhrdinkou bychom tudíž počítat neměli.