Před rokem k nám dorazila sympatická a poměrně dobře hodnocená česká pohádka Princezna zakletá v čase, která byla u nás jednu dobu dokonce i nejsledovanějším filmem v éteru. Tvůrci se proto po očividném úspěchu rozhodli, že natočí i druhý díl. V něm bude tentokrát hrát hlavní roli léčitelka a alchymistka Amélie, která byla nejlepší kamarádkou princezny Elleny. Ta kdysi bývala studentkou na slavné alchymistické univerzitě ve městě Ayra. A přesně do té se také v nadcházejícím pokračování podíváme. Nové hrátky s časem budou ve druhém díle mít také svou roli, ale v určitém ohledu se od minula budou přeci jenom v něčem lišit. Jak? To se budete muset nechat překvapit. Jisté je však to, že druhý díl se chystá ponořit se ještě hlouběji do žánru fantasy, přičemž se svou velkolepostí se pokusí překonat díl první. 

Tvůrci však nedávno vydali video, ve kterém ohlásili start crowdfundingu, díky kterému můžete produkci pohádky podpořit. Čeká na vás tak celá řada odměn, kterou tvůrci nabízí. Mezi ně patří například knihy, audioknihy, limitované edice malebně ilustrovaných karet, DVD a Blu-ray prvního filmu, který je navíc obohacen a parádním bonusovým materiálem, účast na slavnostní premiéře, plus i účast na samotném natáčení. Poslední odměna je pro mnohé určitě nejatraktivnější, však to ve videu uznávají i sami autoři, takže nějakou tu „tisícovku“ vás to určitě stát bude. Na druhou stranu však dostanete možnost být přímo v srdci produkce. Budete si moct popovídat s herci a tvůrci, případně si i zahrát v komparzu. Podíváte se tak do velkolepých ateliérů na Barrandově, kde se budou točit exteriéry a interiéry druhé dílu. Půjdete do toho? 

Druhý díl si přirozeně vzali na starost stejní tvůrci, co se postarali i o díl předešlý. To znamená, že scénář si opět vzali pod palec Lukáš Daniel Pařík a Petr Kubík, který se ujme i režie. V hlavních rolích se představí Eliška Křenková, Natalia Germani a Marek Lambora. Dále uvidíme herce jako Vojtěch Kotek, Roman Zach, Martin Písařík a Jakub Ouvín. Datum premiéry je zatím stanoven na 10. 11. 2022. A pokud jste první díl ještě neviděli, určitě mrkněte na naší recenzi!