Nedávno vyšla ven smutná zpráva o tom, že Bruce Willis se předčasně odebral do hereckého důchodu, protože mu byla diagnostikována afázie, která začala negativně ovlivňovat jeho herecké dovednosti. Nicméně ještě v době, kdy veřejnost neměla o hercově stavu ani ponětí, si z něho rozhodli trochu vystřelit pořadatelé Zlatých malin, známých anticen, které oceňují to nejhorší, co se ve filmovém světě daný rok objevilo. Bruce Willis už několik let hrál především v laciných a podprůměrných snímcích, které se pozitivními hodnoceními příliš chlubit nemohly. Pořadatelé Zlatých malin se tak následně rozhodli, že kvůli herci vytvoří zcela novou a samostatnou kategorii jménem Nejhorší výkon Bruce Willise ve filmu. Žert to byl v té době poměrně povedený, nicméně s novými informacemi o hercově zdravotním stavu se vše mění. 

Pořadatelé totiž nedávno oznámili, že z úcty k hercovi výše zmíněnou kategorii ruší. Stejně tak i mažou jeho vyhranou malinu, kterou získal za film Kosmický hřích. John Wilson a Mo Murphy tak prohlásili následující:

,,Po dlouhém zvažování se Zlaté maliny rozhodly zrušit cenu udělenou Brucovi Willisovi kvůli jeho nedávno zveřejněné diagnóze. Pokud je něčí zdravotní stav faktorem při jeho rozhodování o účinkování ve filmu, případně jeho výkonu, uznáváme, že není vhodné mu Zlatou malinu dávat.“

Zakladatelé malin také využili příležitosti a zrušili nominaci Shelley Duvall za slavný horor Osvícení z roku 1980. Díky nyní dobře zdokumentovaným zákulisním problémům mezi herečkou a režisérem Stanley Kubrickem, který na ni byl během natáčení obzvlášť tvrdý, dospěli pořadatelé k názoru, že její jméno by mělo být z malin ,,očištěno“ také. V minulosti Murphy navíc řekl, že lituje její nominace, ale nyní byla oficiálně také odvolána.

Zlaté maliny už od roku 1981 oceňují to nejhorší z kinematografie. Satirické předávání cen se tradičně koná každý rok v den před udílením Oscarů. Nejhorším filmem za minulý rok se stal snímek Diana: Muzikál od Christophera Ashleyho, který za film také získal malinu za nejhoršího režiséra roku.