Jak už dlouho víme, na jaře minulého roku mnoho filmových fanoušků zaskočila nemilá zpráva o tom, že Bruce Willis se odebral do předčasného hereckého důchodu. Willisovi byla totiž diagnostikována afázie, tedy porucha fatických funkcí, mezi které patří porozumění mluvené řeči, porozumění psané řeči, opakování řeči, tvorba spontánní řečové produkce a pojmenování. Tento stav měl také negativní vliv na hercovo kognitivní vnímání, tudíž své kariéře už musel dát sbohem. Také to vysvětluje, proč se Willis v posledních letech objevoval především ve filmech, které byly… řekněme prostě opravdu hodně nedobré.

Willis svou kariéru ukončil téměř před jedním celým rokem, ale mnoho snímků, ve kterých působil, se v té době ještě nacházelo v postprodukci, premiérovat pak začaly během zbytku minulého roku. Nedávno tak dorazil trailer na film Assassin, na který se můžete podívat výše. 

Ano, asi to bude zase strašná hovadina, která by byla za normálních okolností jen ztrátou času, ale v jednom je Assassin přece jenom výjimečný. Jednat by se totiž mělo o opravdu úplně poslední film, ve kterém Bruce Willise uvidíme. A i přestože snímek pravděpodobně nebude kdovíjak dobrý, pro některé fanoušky by mohl stát za zhlédnutí už jen kvůli tomuto faktu.

Pojednávat by měl o vůdci soukromé vojenské skupiny, která vynalezne mikročip, jenž uživateli umožní obývat tělo jiné osoby, což Willisova postava označuje jako „budoucnost válčení s drony“. Tým tak začne tuto technologii využívat ke svým cílům, ale samozřejmě se něco hrozivě zvrtne, v rámci čehož jeden ze členů týmu zemře. Na jeho místo tak nastupuje jeho žena, která je odhodlaná svého manžela pomstít. 

O scénář a režii se postaral Jesse Atlas, ve snímku se dále představí herci jako Nomzamo Mbatha, Andy Allo, Mustafa Shakir, Fernanda Andrade, Vanessa Vander Pluym a Christian Rodrigo.

Snímek vyjde 31. 3. 2023.