Stávka herců s celým Hollywoodem jaksepatří pořádně zatřásla. Nejenže to znamená, že se nebude moct skoro nic točit, ale zároveň se herci nemohou zúčastnit novinářských akcí, premiér, filmových festivalů a celkově propagace určitých filmových a seriálových projektů. A jelikož konec stávky pro herce i scenáristy je stále v nedohlednu, velká filmová studia musí začít vážně diskutovat o možných změnách ve svých kalendářích premiér.

Tím se dostáváme k DC filmu Blue Beetle, další superhrdinské podívané, na kterou dohlíželo Warner Bros. Discovery. Podle serveru Puck totiž nedávno vyšlo najevo, že Warneři podle všeho jednali o přesunutí premiéry snímku až na příští rok, tedy na dobu, když už snad obě stávky skončí, aby mohli herci film propagovat, protože momentálně to není možné. Nakonec se ale představitelé studia rozhodli, že nic měnit nebudou, tudíž Blue Beetle skutečně vyjde příští měsíc podle plánu. 

Co stálo za rozhodnutím studia? Inu, o tom se můžeme jen dohadovat, ale je vcelku možné, že jedním z hlavních důvodů byly extrémně slabé tržby letošního Flashe. Co si budeme povídat, Flash je oproti „Modrému broukovi“ mnohem známější jméno, navíc si ve snímku zahráli známí herci jako náš milovaný Ezra Miller, Micheal Keaton, Ben Affleck a další. Ale i přes to všechno film v kinech propadl.

A nyní tu máme Blue Beetla, pro mnohé absolutně neznámý superhrdina, jehož dosavadní trailery působily poměrně dost všedně a nezajímavě. Navíc co se obsazení týče, tak jediné opravdu velké jméno je snad jen oscarová Susan Sarandon, jinak zde máme celou řadu více méně neznámých herců. A to po Flashovi zkrátka a dobře nevěstí nic dobrého.

I přestože Blue Beetle má oproti filmu o bleskurychlém hrdinovi o něco menší rozpočet (120 milionů), stejně to vypadá, že ze snímku bude další propadák. Warneři s tím už možná tak trochu počítají. Tudíž místo toho, aby lili další peníze do propagační kampaně na film, který stejně bude v kinech neúspěšný, raději mu nechají původní datum premiéry, aby ho měli už co nejdříve z krku. Protože po Flashovi si už patrně uvědomili, že pro DC filmy ze starého řádu to bude v pokladnách bída. 

Zajímavé navíc je, že Blue Beetle měl zcela původně skončit na HBO Max (dnes již jen na Max v USA), ale posléze se ho představitelé studia rozhodli poslat do kin. I přes pravděpodobný neúspěch filmu to však nebude naposledy, co o broučím hrdinovi uslyšíme. James Gunn už před nějakou dobou uvedl, že Blue Beetle se vyskytne i v jeho chystaném univerzu DCU, které připravuje společně s Peterem Safranem. To pro něho může být asi jediná útěcha, protože letos po něm možná ani pes neštěkne.

Hlavním protagonistou se každopádně stává Jaime Reyes (Xolo Maridueña), který se pro zbytek své rodiny pokouší hledat práci. Jednoho dne se ale vrátí domů s krabičkou od burgeru, kterou mu předá jeho známá Jenny Kor (Bruna Marquezine). Obsah krabičky následně odhalí podivného modrého skaraba, který se přichytí na Jaimeho páteř. Díky tomu získá podivuhodné mimozemské brnění, jež mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu.

Režii si vzal na starost portorický filmař Angel Manuel Soto, který například v roce 2020 natočil drama Charm City Kings. Scénář zas zpracoval Gareth Dunnet Alcocer, který pracoval na akčňáku Přes hranici z roku 2019.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 17. 8. 2023.