Stephen Hawking byl rozhodně geniálním fyzikem a vědcem. Narodil se v roce 1942 a zemřel v roce 2018, v 76 letech. To je úctyhodný věk pro člověka, který trpěl vzácným neurodegenerativním onemocněním, jež mu postupně omezovalo schopnost se pohybovat a mluvit. V 21 let, kdy mu byla tato nemoc diagnostikována, mu dali doktoři několik let život, on je však vyvedl z omylu.

Za celý svůj život napsal velký počet knih. Většinou se jednalo o vědecké publikace. Ty však byly nejen pro dospělé, ale také pro děti. Kromě vlastní tvorby se stal i popkulturní osobností a zahrál si ve velkém počtu legendárních seriálů. Za zmínku stojí určitě Simpsonovi, Teorie velkého třesku nebo Star Trek: Nová generace. V roce 2014 se dočkal i celovečerního filmu o sobě samém s názvem Teorie všeho, kde ho ztvárnil britský herec Eddie Redmayne (Fantastická zvířata a kde je najít, Dánská dívka).

V posledních letech se roztrhl pytel s biografickými komiksy a i na počest Stephena Hawkinga byl jeden vytvořen. Grafický román s jednoduchým názvem Hawking mají na svědomí americký spisovatel Jimm Ottaviani a americký kreslíř Leland Myrick. A díky českému odbornému nakladatelství Grada se co nevidět dočkáme i našeho vydání.

Přečtěte si také: Argomiks připravuje k 70. výročí popravy Milady Horákové stejnojmenný komiks

V komiksu můžeme očekávat seznámení se s celým jeho životem. A to nejen s životními osudy velkého myslitele a veřejně známé osobnosti, ale především obyčejného a milého člověka, který se za těmito identitami jen skrýval.

Grafický román Hawking bude k dispozici od 17. června/júna 2020. Bude obsahovat 304 stran svázaných ve tvrdých deskách za přívětivou cenu okolo 350 Kč. Zakoupit ho budete moci na eshopu nakladatelství nebo ve vybraných knihkupectví.