Pokud se považujete za fanoušky legendárního Stephena Kinga, možná i vám padla do rukou jeho kniha Běh o život (The Running Man) z roku 1982, kterou autor napsal pod pseudonymem Richard Bachman.

Příběh se odehrává v temném industriálním světě blízké budoucnosti roku 2025, který se již v lecčem podobá totalitě. Zábavu pro masy poskytuje jediný televizní kanál, který vysílá násilné a zvrácené soutěže, přičemž tou nejpopulárnější a nejdrsnější ze všech je Běh o život. A přesně do té se zapojí zoufalý Ben Richards, jehož dcera je vážně nemocná a žena se musela kvůli finanční tísni uchýlit k prostituci. Osmadvacetiletý Ben je proto následně vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř, kterou po 12 hodinách začnou pronásledovat profesionální lovci.

V roce 1987 vznikla známá filmová adaptace od Paula Michaela Glasera, ve které se v hlavní roli objevil Arnold Schwarzenegger. A nyní se zdá, že se v budoucnu dočkáme nové verze. 

Na té už od roku 2021 pracuje Edgar Wright, talentovaný britský filmař, který natočil nejenom všechny díly legendární Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa), ale i novější tituly jako Poslední noc v Soho (2021).

A už také víme, kdo si zahraje novou verzi hlavního protagonisty Bena Richardse. Tím se stane Glen Powell, stále více a více populárnější hvězda, kterou můžeme znát z titulů jako Top Gun: Maverick (2021) a S tebou nikdy (2023). V létě si také zahraje jednu z hlavních rolí v pokračování katastrofického snímku Twister.

Wright se postará jak o režii, tak i o scénář. Na tom pracuje také Michael Bacall, se kterým Wright napsal i filmového Scotta Pilgrima (2010). 

Edgar Wright bude chystaný snímek také produkovat spolu se Simonem Kinbergem, který například dohlížel na výrobu hraných filmových X-Menů, a svou dlouholetou spolupracovnicí Nirou Park, jež s Wrightem mimo jiné pracovala na zmíněné Cornetto trilogii. Zatím však není známo, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme.