Filmař Damien Chazelle má za sebou zatím jen několik natočených snímků, už teď ho ale můžeme považovat za jednoho z nejtalentovanějších mladých tvůrců Hollywoodu.

Jeho celovečerním debutem bylo muzikálové drama Guy and Madeline on a Park Bench (2009), pozornost na sebe ale pořádně upoutal až s příchodem vynikajícího hudebního filmu Whiplash (2014), který to dotáhl i na Oscary. To samé se povedlo i jeho následným titulům La La Land (2016) a První člověk (2018). Jeho posledním filmem byl hvězdně obsazený Babylon (2022), který však byl z hlediska tržeb katastrofálně neúspěšný, rozpočtu kolem 79 milionů dolarů utržil pouze slabých 63,4 mega.

V rámci akce CinemaCon ale vyšlo najevo, že Chazelle spolu se studiem Paramount připravuje další celovečerní podívanou. 

Snímek zatím nemá žádný název, stejně tak vůbec nevíme, o čem by vlastně měl být. Podle určitých interních zdrojů by se ale měl odehrávat v prostředí věznice. Chazelle by se měl postarat jak o režii, tak i o scénář, jednou z producentek se stane jeho žena Olivia Hamilton, která si i zahrála v jeho předchozích třech filmech.

Chazelle, který s Paramountem uzavřel smlouvu o exkluzivní spolupráci na několik let dopředu, by se měl momentálně poohlížet po vhodných hercích, které by do svého filmu obsadil. Pokud všechno půjde dobře, snímku bychom se mohli dočkat už někdy během příštího roku. 

Jelikož se z Babylonu vyklubal propadák, Chazelle odhalil, že rozpočet jeho příštího filmu už tak velký nebude. Jakmile budou herci nalezeni a začne hlavní část produkce, což by teoreticky mělo být ještě letos, mohli bychom se dozvědět další informace o tom, na co se můžeme těšit.