Co si budeme povídat, Papírový dům (2017) byl pro Netflix vyloženou trefou do černého. Není proto divu, že streamovací služba se ho drží jako klíště. A na akci TUDUM byl odhalen další projekt, kterého se v budoucnu dočkáme. Těšit se můžeme na seriál jménem Berlín, který bude prequelem původní série.

A jak už možná znalci uhádli, hlavním hrdinou se stane Andrés de Fonollosa alias Berlín (Pedro Alonso). Na první trailer se můžete podívat výše. Dále se nám v seriálu představí Michelle Jenner jako Keila, Begoña Vargas jako Cameron, Julio Peña jako Roi, Tristán Ulloa jako Damián a Joel Sánchez jako Bruce. Trailer každopádně láká na další jaksepatří nadupanou podívanou, ve které se budou krást šperky za 44 milionů dolarů. Bude se prequelu dařit se sledovaností? Holt se necháme překvapit. 

Asi se možná nelze divit, že zrovna psychouš Berlín, který měl velký vliv na zbytek skupiny zločinců, dostane svůj vlastní spin-off, protože se jednalo o obzvlášť populární postavu. Papírový dům se v minulosti dočkal také spin-offu s podtitulem Korea, ovšem ten byl už podstatně hůře hodnocený. Budeme každopádně tvůrcům Berlínu držet palce, aby se zadařilo.

Jistý příslib kvality ale zde je, protože o Berlín se postaral tvůrce původní série, tedy Álex Pina, který je zároveň tvůrcem celé řady slavných španělských seriálů. O režii jednotlivých epizod se zas postarali Geoffrey Cowper a Albert Pintó. 

Jsme každopádně zvědaví, co pro nás tvůrci přichystají tentokrát. Dobrou zprávou každopádně je to, že seriálu se dočkáme ještě letos. Přesněji někdy během prosince. Do té doby se stoprocentně ještě dočkáme nějakého plnohodnotného traileru, který nám snad i odhalí přesné datum premiéry.