Na konci podzimu letošního roku k nám dorazí další snímek ze světa DCEU, který se tentokrát zaměří na bleskurychlého Flashe. Zároveň se ale bude jednat i o film, v němž se naposledy objeví Batman v podání Bena Afflecka. Ten si kápi netopýřího hrdiny poprvé nasadil ve snímku Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, přičemž se zdálo, že DC svět tak čeká nová dlouhá éra dalšího filmového Batmana. Věci však šly od desíti k pěti během produkce Ligy spravedlnosti, což bylo období, které herec považuje za jedno z těch nejhorších. Celou negativní zkušenost sestavovalo hned několik faktorů – jeho rozvod s herečkou Jennifer Garner, časté cestování, přetáčky s režisérem Jossem Whedonem a smrt dcery Zacka Snydera. Věci pro něj byly natolik zlé, že herec následně opět začínal propadat alkoholismu, se kterým měl problémy už v minulých letech. 

Původně měl Affleckův Batman dostat i celovečerní samostatný film, ale v roce 2019 od projektu zcela vycouval. Otěží se tak následně ujal Matt Reeves, který se rozhodl pro kompletní reboot, jenž nebude součástí DCEU. Už na konci minulého desetiletí tudíž bylo jasné, že Affleck v roli Batmana už příliš dlouho nezůstane. Ale i přestože si netopýří kápi obleče herec ve Flashovi naposledy, v rozhovoru pro Herald Sun Affleck odhalil, že během natáčení Flashe vznikly asi jeho nejoblíbenější scény, jaké se svým Batmanem kdy natočil. Zároveň prohlásil, že celý snímek by měl být opravdu velice hezkou tečkou za celou jeho zkušeností hraní netopýřího ochránce Gothamu. Produkce je však stále ještě v průběhu, tudíž není jisté, zda ony scény, o kterých herec mluví, nakonec skončí ve finálním střihu. Je ale fajn, že herec se evidentně s rolí loučí se vztyčenou hlavou.

Podle nedávných zvěstí má film o Flashovi údajně smazat z existence dějové linky z DCEU filmů Zacka Snydera, ve snímku se totiž bude mimo jiné i cestovat v čase. Tyto drby však zatím nebyly potvrzeny, tudíž ve výsledku se můžeme dočkat něčeho úplně jiného. Flashe každopádně uvidíme 4. 11. 2022. Tedy za předpokladu, že datum nepokazí koronavirus. Jaký byl váš názor na Affleckova Batmana? Je vám líto, že z role odchází?