Po velice nemastném neslaném Dumbovi (2019) je legendární Tim Burton zpátky ve formě. Před pár týdny vstoupilo do kin pokračování jeho milované klasiky Beetlejuice, které se i nadále drží na prvním místě v žebříčku domácího box officu.

Po svém druhém víkendu utržil film o potrhlém bioexorcistovi 51,3 milionu dolarů. Oproti minulému týdnu se sice jedná o propad více než 53 %, ale i tak to jsou velice fajn čísla. Celosvětově už má film na kontě 264,3 milionu, což je na rozumný stomilionový rozpočet super, obzvlášť i vzhledem k faktu, že se jedná teprve o druhý víkend.

Z filmu by se každopádně mohla stát hezká trvalka, která by to mohla dotáhnout i k půlmiliardové hranici, ale to ukážou nadcházející týdny. Warneři každopádně mohou být s výkonem filmu náležitě spokojeni. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi. 

Na druhém místě máme novinku, kterou je hororový thriller Nepřivolávej nic zlého, remake stejnojmenného dánského filmu. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 11,3 milionu dolarů, což není vyloženě katastrofální začátek, ale ani není moc důvodů k oslavám. Rozpočet filmu činil 15 milionů, přičemž podobně podle všeho stála i propagační kampaň. Celosvětově má film zatím necelých 21 mega. Pokud má být ale film pro studio Universal Pictures výdělečný, bude muset ještě pořádně zabrat. Následující týdny ukážou, zda se mu to povede. I zde se můžete podívat na recenzi. 

Na třetím místě máme další novinku, kterou je titul Am I Racist?, dokument od amerického konzervativního komentátora Matta Walshe. Ten během svého zahajovacího víkendu utržil 4,5 milionu dolarů, což je na třímilionový rozpočet fajn číslo. Zda se mu podaří v TOP 5 udržet i příští týden, se necháme překvapit.

Na čtvrtém místě máme marvelovskou pecku Deadpool & Wolverine, která po svém osmém víkendu utržila 3,8 milionu dolarů, celosvětově to dělá 1,3 miliardy. Pokud by film ještě maličko zabral, mohl by překonat tržby animáku Ledové království (2013) a dostat se na 22. místo v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.

A na pátém místě máme životopisné drama Reagan, které se zaměřuje na bývalého prezidenta USA. Snímek po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 2,9 milionu dolarů, celkově to dělá 23,2 mega. Na rozpočet 25 milionů slabota. A v následujících týdnech se to rozhodně nezlepší. 

A na co do kina tento týden? Tentokrát můžete dát šanci filmu z našich luhů a hájů. Slavný český režisér Bohdan Sláma uvede svůj nejnovější celovečerák jménem Konec světa, který si posvítí na složitou dobu v roce 1968 očima chlapce jménem Tonda a jeho dědy, jenž je původem ruský šlechtic.

Snímek dorazí do kin ve čtvrtek, tedy 19. 9. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.