Před pár dny jsme si pro vás připravili pár informací ohledně prvního dílu animované adaptace batmanovské klasiky The Long Halloween, ta vyjde na nosičích Blue-ray a v digitální distribuci již 22. června, takže opravdu další příběh Temného rytíře klepe na dveře.

Chlapci a děvčata z Warner Bros. nám ale tak trochu vypálili rybník, protože aniž by byl první díl dostupný ke zhlédnutí, tak nám nabízí exkluzivní trailer pro pokračování Dlouhého Halloweenu. Naštěstí neprozrazuje moc příběhu, kromě teda už milionkrát profláklého přerodu státního návladního Harveyho Denta na super zločince nosícího jméno Two Face. 

Celý trailer se nese v dosti tajemném duchu, kde prim hraje opět vyšetřování Svátečního vraha a mocenský boj mezi mafiány Maronim s Falconem. Ti však ve svém boji zašli až tak daleko, že si přizvali na pomoc ta nejkrutější a nejznámější gothamská esa!

V ukázce tak vidíme pořádně rozmanitou škálu těch nejikoničtějších záporáků z města, které má na devianty, blázny a vrahy patent. Batman se tak opět setká s Catwoman, kterou si ve své labutí písni zadabuje Naya Rivera. Novým přírůstkem do široké palety záporáků pak je Katee Sackhoff (Mandalorian, Battlestar Galactika) jako ochránkyně veškeré flóry Poison Ivy.

Těšit se můžeme třeba i na Calendar Mana (David Dastmalchian), jehož komiksová úloha se dá přirovnat k úloze Hannibala Lectera ve filmu Mlčení jehňátek. Na place se mimojiné objeví i Joker (Troy Baker), Scarecrow (R. A. Dowes), Solomon Grundy (Fred Tatasciore) nebo Mad Hatter (John DiMagio).

Obsazení záporáků je opravdu šťavnaté a Batman v podání Jensena Acklese se bude muset pořádně otáčet, aby zachránil město a objevil vraha, který stojí za celým tím gothamským chaosem. A my se opravdu na konečný výsledek těšíme, protože Dlouhý Halloween si svoji animovanou adaptaci rozhodně zaslouží. I když vydávat ukázku na druhý díl, zatímco ten první není stále vydaný, nám přijde trochu zrůdné. Datum vydání tohoto pokračování je zatím neznámé, ale film by měl být k dispozici do konce tohoto roku.