Očekávaný první díl animované komiksové adaptace Batman: The Long Halloween se připomíná novými obrázky. Warner Bros. se novými snímky zaměřují především na vedlejší postavy, se kterými přijde samotný Batman do úzké konfrontace. 

Přečtěte si také: Wonder Woman na cestě postapokalyptickou pustinou

Komiks Batman: The Long Halloween sleduje počátky maskovaného hrdiny a jeho boje proti gothamskému podsvětí. Nejedná se o zcela klasickou superhrdinskou záležitost, ale celý příběh z rukou Jepha Loeba a Tima Salea je spíše noirovou detektivkou, kdy se alter ego Bruce Waynea dostane do války mezi mafiánskými rodinami Maroniů a Falconů. Do toho právě řeší případ vraha, který své činy páchá vždy v nějaký svátek a je jedno, jestli se jedná například o Vánoce či Valentýn. Tudíž se náš hlavní hrdina ocitá ve velmi zapeklité situaci.

Příběh, který vycházel v letech 1996 a 1997 je dodnes považován za jeden z těch nejlepších v Batmanovské historii. Právě i díky většímu příklonu k detektivní složce celého příběhu, který se odehrává za oponou mafiánské války. Nutno si uvědomit, že právě osmdesátá a devadesátá léta minulého století představovala pro komiksového Batmana velký zlom a jeho celkový posun do temnějších vod. Dovolím si tvrdit, že bez komiksů jako je Dlouhý Halloween nebo Návrat Temného Rytíře bychom Batmana, tak jak ho známe nyní, neměli.

Na oněch obrázcích můžeme vidět společně s Batmanem detektiva Jima Gordona a státního návladního Harveyho Denta, kterého většina zná jakožto rozpolceného Two – Face. Oba by měli ve filmu spolupracovat právě s Batmanem a jeho šetřením Svátečního vraha. 

Další screeny se zaměřují spíše na postavy, které jsou emočními hybateli děje. Ať už je to Catwoman, která dokáže zamotat hlavu jak Bruci Wayneovi, tak jeho skryté identitě. Postavu kočičí ženy dabuje Naya Rivera. Je to jeden z posledních dabingů, který herečka a zpěvačka stihla dokončit před svojí smrtí. Tělo Nayi bylo totiž nalezeno v polovině července loňského roku na jezeře Pirk, kam vyrazila se svým čtyřletým synem. Tragická událost je klasifikována jako utonutí.

Kromě Catwoman se dočkáme i pro laiky méně známé postavy Gildy. Gilda je manželkou Harveyho Denta a očekáváme, že podobně jak v komiksu bude i film zkoumat strasti i slasti tohoto manželství. Poslední předvedenou postavou je známá detektivka Renee Montoya

Její působení ve filmu vzbuzuje jisté kontroverze, protože Renee se v komiksu vůbec neobjevuje. Trochu se bojíme, aby její příběhová linka neponičila komiksový odkaz, tak jako se to Warnerům povedlo například ve filmu Killing Joke, kde nesmyslně přidali do příběhu romanci mezi Batmanem a dcerou detektiva Gordona Barbarou. 

O castingu jsme se zatím bavili pouze s ohledem na smutnou zprávu okolo představitelky Catwoman. Batmana potažmo Bruce Waynea si premiérově namluví hvězda seriálu Supernatural Jensen Ackles. Mezi další aktéry pak patří Josh Duhamel (Transformers), Billy Burke (Stmívání), Julie Nathanson, Alyssa Diaz (Narcos: Mexiko). 

Videoherní fanoušky by pak mohla potěšit přítomnost světoznámého zpěváka a dabéra Troye Bakera. Mezi jeho nejznámější postavy určitě patří Joel Miller z Last of Us, Samuel Drake z Uncharted 4 či záporák Higgs z Death Stranding. Ve filmu by jeho hlas měl patřit samotnému princi zločinu Jokerovi! Nejedná se o Troyovu první zkušenost se slavným klaunem. Jokera už předvedl ve hře Batman: Arkham Origins a svým výkonem patřil jednoznačně k pilířům této povedené akční adventury.

První část filmu by měla dorazit skrze digitální distribuci a na nosičích Blue-Ray již 22. června tohoto roku. Pokračování s číslovkou dvě, které celý příběh dokončí je pak plánováno na zimu tohoto roku.