V loňském roce slavil DC Comics úspěch sérií Dark Nights: Death Metal od jedné z momentálně nejlepších autorských dvojic Scott Snyder a Greg Capullo. Na rok 2021 je v plánu nová edice, která přidá do díla daleko víc metalu. 

Zní to na první dobrou poněkud podivně, ale na limitované edici Dark Nights: Death Metal Band Edition se objeví v každém ze sedmi sešitů jiná metalová skupina v čele s legendárním Ozzy Osbournem. A ani ostatní kapely rozhodně nejsou k zahození. Těšit se můžeme na Megadeth, Ghost, Lacuna Coil, Opeth, Sepultura a Dream Theater. Součástí edice bude nejenom speciální obálka, ale měla by obsahovat i obsáhlý rozhovor s představenou hudební skupinou a další doposud neoznámené bonusy.

Dark Nights: Death Metal je pokračováním série Dark Nights: Metal, která vyšla i u nás díky nakladatelství Crew. Původní série zapříčinila ve světě Temného Rytíře rozsáhlé změny. Poprvé se objevil Temný Vesmír v čele s ikonickým Batmanem, který se směje. Ten se okamžitě zařadil mezi top záporáky DC universa a pokračování v Americe sklízelo veskrze pozitivní ohlasy.

Speciální edice pokračování Metalu bude vycházet sešitově v osmi zemích, nicméně připravovaný celopříběhový omnibus bude k naší velké radosti dostupný i v České republice. Kdy? To zatím nevíme, ale v nejbližších dnech bychom se měli dovědět více.

K tomu všemu nedávno vyšla již šestá epizoda zvukového Metalversa, která propojuje právě komiksový sequel Death Metal s metalovou muzikou a zároveň slouží jako propagační materiál k připravovanému soundtracku, který by na světlo světa měl dorazit již v průběhu letošního roku.

V sonickém metal versu tak opět máme možnost si poslechnout Supermana s hlasem Davida Hasselhoffa či kytaristu Henriho Cashe v roli Superboye – Prime. Hlasový prostor dostal i kreslíř Greg Capullo jako seržant Rock. Následující sedmá epizoda by měla dorazit v nejbližších dnech a můžeme se tak těšit na vyvrcholení tohoto nevšedního projektu.