DC a Warner Bros. mohou začít otevírat šampaňské. Nákladná propagace nejnovějšího snímku o netopýřím ochránci města Gotham se totiž opravdu vyplatila. Je už zcela nepochybné, že nový Batman od Matta Reevese se stane jedním z největších hitů roku. Po svém druhém víkendu po uvedení do kin už totiž snímek celosvětově vydělal přes 463 milionů dolarů, z toho domácí box office činí až 224,7 milionů. To z Batmana momentálně dělá nejúspěšnější film roku 2022, tedy pokud nepočítáme filmy čínské. Batman tak levou zadní sesadil z trůnu filmovou adaptaci videohry Uncharted, která má zatím na kontě něco přes 301 milionů.

Snímku se ovšem daří skvěle i v porovnání s minulým rokem. Batman tak svým dosavadním výdělkem už překonal filmy jako Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, Eternals, Duna a Black Widow. Začíná také silně dýchat na záda i druhému dílu Venoma, který vydělal přes 500 milionů. 

Nový Batman má tak slušně nakročeno k tomu, aby se stal jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob z dílny DC. Možná má dokonce naději být i tím úplně nejúspěšnějším. Je to ale reálné? Nejvýdělečnějším DC filmem je momentálně Aquaman z roku 2018, kterému se celosvětově podařilo vydělat až 1,14 miliard dolarů. Hned po něm následuje třetí díl legendární batmanovské trilogie od Christophera Nolana jménem Temný rytíř povstal, který zas vydělal 1,08 miliard. Hned za ním na třetím místě je zas Joker z roku 2019, jenž vydělal 1,07 miliard. Má ale nový Batman i po úspěšném startu šanci dosáhnout hranice jedné miliardy?

To si piště. Batman se totiž 18. 3. 2022 objeví i v čínských kinech. A jelikož Čína je pro Hollywood vždycky záruka dobrého výdělku, můžeme očekávat, že Batmana ještě v kinech čekají zlaté časy. Pokud bychom byli hodně optimističtí, tak Batman by se eventuálně mohl stát vůbec prvním DC filmem, který by komerčně pokořil jeden z dílů o Avengerech. Ale to se necháme překvapit. 

Batman je v našich kinech už od 3. 3. 2022, přičemž zatím se dočkává převážně pozitivních reakcí. Chválí ho i naše recenze, na kterou se můžete podívat níže. Ve snímku si zahráli herci jako Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Andy Serkis, Colin Farrell, John Turturro, Paul Dano a Jefferey Wright.

Co na nového Batmana říkáte?