Máme zde Super Bowl, finále nejslavnější ligy v americkém fotbale National Football League, během kterého se mimo jiné dočkáme celé řady nejrůznějších trailerů. A začínáme opravdu setsakramentsky velkolepě. Dočkali jsme se totiž plnohodnotného traileru na filmového Flashe, který k nám přilítne již toto léto. A je to pokoukáníčko jaksepatří parádní. Na upoutávku se můžete podívat výše. A my jsme rádi, že máme pro příští ezrovinky další foto materiál, protože Ezra Miller zde bude hned nadvakrát.

Ezra jakožto titulní hrdina Barry Allen, který ovládá super-rychlost, za pomocí svých schopností cestuje zpět v čase, aby zachránil svou matku, jež byla zavražděna, když byl ještě malým chlapcem. To ale samozřejmě žádnou procházkou růžovým sadem nebude. 

Však to s těmi hrátky s časem znáte, stačí pohnout židlí a hned je všechno v kopru. Podobně tomu bude i zde, Barry se dostane do alternativních dimenzí, v nichž nedokáže rozeznat přátele od nepřátel.

Nejnovější trailer ale především láká na přítomnost Batmana, ovšem nikoliv pouze toho v podání Bena Afflecka. Po více než třiceti letech totiž ve slavné roli netopýřího strážce Gothamu uvidíme starého dobrého Michaela Keatona, který má ve filmu jak svůj starý kostým, tak i své vychytané dopravní prostředky.

A pokud jste fanoušci dvou filmů od Tima Burtona, ve kterých Keaton jakožto Batman účinkoval, možná jste se pousmáli při poslechu navracejícího se Batmanova hudebního motivu od Dannyho Elfmana. Kromě Batmanů se ale například vrací také záporák z Muže z oceli, tedy generál Zod, jehož opět ztvárňuje Michael Shannon. Máme se tudíž skutečně na co těšit. 

Flash by měl být zásadním snímkem, který bude sloužit jako velký restart pro celé filmové DC. Film se už dočkal testovacího promítání, které údajně dopadlo naprosto fantasticky, přičemž sám James Gunn, jeden z šéfů DC Films, prohlásil, že je to ,,pravděpodobně jeden z nejlepších superhrdinských filmů v historii“.

Režii si vzal pod palec Andy Muschietti, který je například také zodpovědný za oba dva díly hororové adaptace To. Scénář zpracovala Christina Hodson, která napsala filmy jako Bumblebee, Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) a zrušenou Batgirl.

Dále se kromě výše zmíněných dočkáme herců jako Sasha Calle, Kiersey Clemons, Maribel Verdú, Ron Livingston, Rudy Mancuso, Temuera Morrison a Richie Lawrie.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.