Často se zapomíná, že Batman není jen akční hrdina, ale i nejlepší detektiv světa DC. A na tenhle aspekt jeho osobnosti se zaměří temně laděný animák Batman: The Long Halloween, Part One (Batman: Dlouhý Halloween). Budeme svědky zapeklitého kriminálního případu, do kterého jsou zataženi všichni, kdo v Gothamu něco znamenají. Od policie přes kriminální rodiny až po známé super záporáky. Vrah používá svátky jako svoje poznávací znamení. Vzniklý chaos využijí monstra a nakloní rovnováhu sil na svoji stranu. Vyšetřování nejde podle plánu a s každou stopou je zamotanější. Bude na našem maskovaném hrdinovi, aby případ vyřešil a dostal město znovu pod kontrolu.

Trailer, který se k nám dostal, se soustředí hlavně na postavu Harvyho Denta (Two-Face), toho času okresního prokurátora, který nechce nic jiného, než ulevit městu od zločinu. Upoutávka si klade otázku, jestli je v tomto případě spíše hrdinou, či zločincem. Batman vždy reprezentoval tuto tenkou hranici mezi dobrem a zlem. Zde bude prozkoumána ještě hlouběji.

Snímek je inspirován stejnojmenným komiksem z roku 1996 od dvojice Jeph Loeb a Tim Sale. Příběh se stal klasikou a podobně jako Návrat Temného rytíře od Franka Millera utvářel temnější tvář Batmana, jakého můžeme znát například z trilogie Christophera Nolana.

Autorem filmového scénáře je Tim Sheridan, režie se zhostil Chris Palmer, jenž dříve spolupracovali na filmu Superman: Man of Tomorrow z roku 2020. Producenti jsou Jim Krieg (Batman: Gotham by Gaslight) a Kimberly S. Moreau (Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles).

Přečtěte si také: Joker od DC jako žena? Ano!

Jensen Ackles (Supernatural), který byl dříve chválen za svůj výkon jako Red Hood ve filmu Batman Under the Red Hood, se vrací do DC Universa tentokrát jako hlavní protagonista Bruce Wayne. Mezi další herce patří Naya Rivera jako Catwoman, Josh Duhamel (Transformers) jako Harvey Dent, Billy Burke (Stmívání) jako James Gordon, Titus Welliver (Deadwood) jako gangster Carmine Falcone, David Dastmalchian (Temný rytíř) jako Calendar Man, Troy Baker (The Last of Us, Batman: Arkham Knight) jako Joker, Amy Landecker (Your Honor) jako Barbara Gordon, Julie Nathanson (Call of Duty: Black Ops Cold War) jako Gilda Dent, Jack Quaid (The Boys) jako Alberto, Fred Tatasciore (Griffinovi) jako Solomon Grundy a Alastair Duncan (Batman) jako Alfred. Do vedlejších rolí byli obsazeni Frances Callier, Greg Chun, Gary Leroi Gray a Jim Pirri.

Film bude rozdělen na dvě části. První vyjde v létě 2021 na Blu-ray i digitální platformy. Druhá část by měla podle původních plánů následovat později tohoto roku.