V roce 2018 začalo nakladatelství CREW vydávat nová barevná vydání legendární humorné fantasy série Kůstek. Po dlouhých sedmi měsících od vydání barevného pátého svazku s podtitulem Ostrozub, vládce východního pomezí, o kterém jsme vám přinesli samostatný článek, přichází vydavatel se šestým dílem s přízviskem Starcova jeskyně.

Přečtěte si také: Pátý díl komiksu Kůstek přichází v novém barevném kabátku

V šestém svazku se rozpoutá střetnutí mezi Černou kápí a obyvateli Údolí. V samém středu této nepříjemné bouře se samozřejmě ocitají i Trnka společně s Podfou Kůstkem. „Kdo přežije obětní rituál, který Černá kápě chystá ve svitu krvavého měsíce?“

Za tímto legendárním komiksovým spojením Pána prstenů a animovaných filmů od Pixaru stojí americký karikaturista, komiksový scénárista a umělec Jeff Smith. Kromě jeho vlastní série Kůstek ho můžete znát i jako tvůrce svazku Shazam!: Monstrózní společenství zla, který patří mezi ty nejlepší komiksy o Shazamovi.

A teď se vraťme k novým vydáním samotného Kůstka. Jak již bylo několikrát zmíněno, tím nejdůležitějším prvkem je samozřejmě změna komiksu z černobílého designu na ten plnobarevný. Je však velice pravděpodobné, že malou změnou mohl projít i samotný překlad od Michaela Bronece.

Pokud máte Kůstka rádi, nové vydání šestého svazku s podtitulem Starcova jeskyně budete moci zakoupit v úterý 9. března/marce 2021. V současné době si už můžete komiks předobjednat na eshopu nakladatelství CREW za 239 korun.