Barbar Conan, ten prostě nikdy nezestárne. Povídky od Roberta E. Howarda tu s námi asi budou navždy a jednotlivý tvůrci a spisovatelé se budou stále předhánět v tom, kdo udělá nejlepší knižní, anebo komiksovou adaptaci. Možná už asi tušíte, kam tím mířím. Asi k nové adaptaci Barbara Conana.

Přesněji řečeno se bude jednat o komiksovou adaptaci, kterou bude vydávat Comics Centrum jako druhý komiks pro měsíc červen. A není to vlastně úplně nová nezaběhnutá série, protože se bude jednat již o šestý díl. Řeč je o komiksu Conan 6: Nergalova paže od amerického scénáristy Timothyho Trumana (Star Wars: Zjevná hrozba, Kolosální Conan) a od výtvarníka Tomase Giorella (Harbinger Wars: Blackout, X-Wing Rogue Squadron).

Conan se vydává na dlouhou cestu do svého rodného kraje, jeho cesta však nebude procházkou růžovým sadem. Nejdříve v prokletém městě Yaletu potká filozofa Atalise. Následně se bude muset utkat s tajemnými silami. Na své cestě tedy bude muset čelit vlastním nedokončeným záležitostem, ale navíc také záhadnému mágovi, který se zmocnil tajemného artefaktu s názvem Nergalova paže. Conan se však nevzdává a je připraven se utkat se zlem jeho minulosti, ale také s novými a nepředstavitelnými běsy, jenž se právě probudily.

Datum vydání svazku Conan 6: Nergalova paže není přesně oznámeno, ale můžeme ho očekávat někdy okolo 20. června/júna. Bude obsahovat 160 barevných v pevné vazbě s přebalem, tak jak je to u Comics Centra zvykem.