Nadějná česká autorka Michaela Merglová začínala psaním fantasy povídek. Velká část jejího díla se objevila v různých povídkových sbírkách, za zmínku stojí například Nájemné meče z obrovské sbírky s názvem Ve stínu magie, do které přispěl například i František Kotleta. V roce 2019 autorka debutovala s fantasy knihou Píseň oceli, která byla velice úspěšná a velmi dobře hodnocená.

V nejbližší době se však autorka ukáže se svým dalším fantasy románem Prokletá věž. Vydání má na starosti nakladatelství Epocha a bude patřit do edice Pevnost. A jako vždy můžeme očekávat spoustu dobrodružství, magie a fantasy prvků, tak jak to má autorka ve zvyku.

Uličky kolem přístavního doku jsou vyhlášené svou nebezpečností. Ještě aby ne, když se zde potulují zlodějské bandy. V poslední době tu ale není bezpečno ani pro současné pány tohoto temného místa. Objeví se zde totiž nový vůdce zlodějského podsvětí, který jde tvrdě po své konkurenci. Kvůli velkému nebezpečí musí Lovka a její banda uniknout z tohoto místa. Chtějí začít nový život, ale nemají peníze. Rozhodnou se tedy uspořádat velice riskantní akci. Musejí však dostat z vězení nejlepšího zloděje všech dob, který kdysi celou partu zradil a nová důvěra se hledá těžce. S tímto zlodějem chtějí uspořádat nejtěžší akci doposud, ukrást poklad ve staré čarodějné věži.

Fantasy román Prokletá věž by měl vyjít během měsíce května/máje tohoto roku. K zakoupení bude samozřejmě na eshopu nakladatelství Epocha. Jelikož zbývá do vydání ještě nějaký čas, není k dispozici ukázka. Ta by se však měla časem objevit.