Po komerčním úspěchu čtvrtého dílu filmové série o Johnu Wickovi, ve které si titulního zabijáka zahrál Keanu Reeves, nemůže být divu, že celé univerzum se bude i nadále rozšiřovat. Zítra vyjde na službě Amazon Prime Video první díl prequelové minisérie The Continental, která se zaměří na mladého Winstona Scotta během 70. let.

Ovšem nesmíme zapomenout, že v přípravě je i spin-off filmový, ve kterém si hlavní roli zahraje Ana de Armas. Těšit se tak můžeme na snímek jménem Ballerina, interquel, který se bude odehrávat mezi třetím a čtvrtým dílem původní filmové série. Natáčení odstartovalo v Praze minulý rok během listopadu, přičemž od té doby se k nám dostávaly nejrůznější zprávy především o obsazení.

Už dlouho jsme ale o připravovaném filmu nic neslyšeli. A vyvstává tak otázka, zda se kvůli momentálním stávkám herců a scenáristů ono čekání nakonec neprodlouží. 

Zdá se ale, že vše je na dobré cestě. Režisér filmu Len Wiseman (Underworld) během rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl, že momentálně si od výroby sice dávají pauzu, ale zrovna nedávno již dokončili režisérkou verzi filmu. Tudíž se zdá, že snímek už skutečně nějaký ten pátek bezpečně přebývá v postprodukci, kde už ho obě dvě stávky (snad) nemohou ovlivnit. Co se Any de Armas týče, tak její roli přirovnal k postavě, kterou ztvárňuje v poslední bondovce Není čas zemřít (2021), kde si zahrála agentku Palomu. A pokud prý diváky bavili její akční pasáže, tak z Balleriny by měli být vyloženě nadšení.

Co se hlavního děje týče, tak Ballerina se jako malá stala svědkyní vraždy otce, ale zároveň vůbec netuší, proč si vlastně zasloužil zemřít. Ví jenom to, že jejího tátu zabil kdosi s tetováním. Vydává se tak na cestu pomsty, aby pachatele dopadla a řádně potrestala. Ve filmu se navíc má objevit i sám John Wick, který by měl s Ballerinou změřit síly.

Kromě prvních dvou dílů Underworldu natočil Len Wiseman také o tituly jako Smrtonosná past 4.0 (2007) a Total Recall (2012). O scénář se postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež zazářila se snímkem Nadějná mladá žena (2021).

Kromě Armas a Reevese se ve snímku objeví i Ian McShane jako Winston Scott, již zesnulý Lance Reddick jako Charon a Anjelica Huston jako Režisérka. Dále se dočkáme hvězd jako Gabriel Byrne, Norman Reedus a Catalina Sandino Moreno.

Film by se měl v našich kinech objevit 6. 6. 2024.