Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky, revoluční fantasy dílo z roku 1937, jež předběhlo dobu a definovalo žánr klasického fantasy. Je to také první prozaické dílo ze Středozemě, které legendární britský spisovatel John Ronald Reuel Tolkien napsal a prequel pro trilogii Pán prstenů.

Přečtěte si také: Už zajtra vychádza Audible verzia Sandmana nahovorená Jamesom McAvoyom

Příběh o pohodlném a skromném Hobitovi Bilbovi Pytlíkovi, kterého z jeho klidu vyruší čaroděj Gandalf a třináct trpaslíků, jež ho vezmou na dlouhou dobrodružnou výpravu za získáním pokladu mocného draka Šmaka, si oblíbily masy lidí po celém světě. Není tedy divu, že jsme se 83 let od vydání originálu dočkali stovek různých vydání v různých jazycích. Jen v Česku a na Slovensku se můžeme pyšnit celkem dvaceti rozdílnými knihami.

Hobit se samozřejmě také dočkal své filmové adaptace. Ta však nedosáhla takových kvalit, jako samotný Pán prstenů. Už jen rozdělení takhle krátké knihy na tři části bylo jaksi podivné, když trilogie Pán prstenů je o tolik rozsáhlejší a každý díl dostal svůj vlastní film.

Herecké výkony však byly perfektní v obou sériích. Mnozí z nás si určitě pamatují na Andyho Serkise v roli Gluma. A to, že zmiňujeme tohoto herce není rozhodně náhoda, protože se v nedávné době objevily informace o projektu, který bude zajímat fanoušky knih i filmů.

Služba Audible, jež patří gigantu Amazon, se specializuje na audioknihy, to asi všichni ví. A právě na této stránce se v nedávné době objevila produktová stránka nové audio verze knihy The Hobbit (Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky), kterou právě předčítá samotný Andy Serkis a musíme říci, že naprosto fantasticky.

Na facebookové stránce J. R. R. Tolkien se včera objevila krátká ukázka z určité kapitoly, kde probíhá rozhovor mezi Bilbem a Glumem. Jak už asi tušíte, Serkis v Glumových pasážích transformuje svůj hlas do své filmové role.

Pokud by se vám audiokniha líbila, můžete jI na Audible již předobjednat za 12,99 liber. A nebo si můžete předplatit samotnou službu, kde najdete stovky různých audioknih. Prvních třicet dní máte zdarma, následně zaplatíte 7,99 liber měsíčně. Samotné audio knihy Hobita by se fanoušci měli dočkat během měsíce září/septembra.