Ještě letos během podzimu bude uveden docela slibně vyhlížející postapokalyptický thriller jménem Elevation, ve kterém v hlavních rolích uvidíme marvelovské hvězdy Anthonyho Mackieho (Captain America: Nový svět) a Morenu Baccarin (Deadpool & Wolverine). Studio Vertical už zveřejnilo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh by se měl odehrávat v severoamerických Skalistých horách v době, kdy svět zdevastovala jakási apokalyptická pohroma. Jednou z hlavních postav se stává svobodný otec, který ještě se dvěma ženami bude muset opustit bezpečí domova, aby mohl zachránit mladého chlapce. V rámci toho ale na ně čeká střetnutí s hrůzostrašnými netvory.

O žádné revoluční dílo asi nepůjde, ale atmosféra je správně pochmurná, herci jsou sympatičtí a o solidní dávky napětí a postapo akce zřejmě nebude nouze. Trochu to připomíná snímek Arcadian s Nicolasem Cagem, který vyšel letos na jaře. Tak snad máme nač těšit. 

O režii filmu se postaral George Nolfi, tvůrce titulů jako Správci osudu (2011) a Bankéř (2020), ve kterých si Anthony Mackie zahrál také. O scénář se zas postaralo trio John Glenn (Oko dravce), Jacob Roman a Kenny Ryan (Tým Seal).

Dále se ještě mají ve filmu objevit herci jako Maddie Hasson, Danny Boyd Jr., Dave Malkoff, Shauna Earp a Tony Goldwyn.

Ve vybraných kinech od 8. 11. 2024, zda se film dostane i k nám, zatím není známo.