S příchodem první letošní marvelovky bylo vcelku jasné, že se tím výrazně změní box office žebříček pro rok 2023. Ant-Man a Wasp: Quantumania po svém uvedení do kin minulý týden celosvětově vydělal už přes 357 milionů dolarů, čímž se s opravdu výrazným náskokem stal zatím nejvýdělečnějším filmem letošního roku. Nepřekvapivě ovládl i domácí box office, pro nějž po víkendu vydělal 104 milionů, na druhém místě se umístil Avatar: The Way of Water (6,1 mil.) a na třetím Bez kalhot: Poslední tanec (5,4 mil.). To pro našeho mravenčího hrdinu to není úplně nejhorší start, ale ještě se necháme překvapit, nakolik dobře se mu povede tento týden.

Třetí Ant-Man mimo jiné rozděluje kritiky a diváky. Zatímco kritici snímek z velké části zavrhují do horoucích pekel, mnozí diváci ho vychvalují. Pokud ještě stále nejste rozhodnutí, zda na snímek půjdete do kina, možná by vám mohla pomoci naše recenze, kterou si můžete pustit níže. 

Mluvit se bude také o druhém díle Avatara, kterému se konečně podařilo se svými tržbami překonat legendární Titanic. A to docela o chlup! Avatar: The Way of Water má momentálně na kontě 2,244 miliardy dolarů, Titanic zas sedí na 2,243 miliardách. Z druhého Avatara se tak oficiálně stává třetí komerčně nejúspěšnější snímek všech dob, před ním už jsou jenom poslední Avengers (2,7) a samozřejmě první díl Avatara (2,9).

Do kina se ovšem stále ještě chodí na chválený animovaný snímek Kocour v botách: Poslední přání, který si po víkendu připsal na účet dalších 5 milionů. Celosvětově už shrábl až 423 milionů dolarů, čímž se z něho stal druhý komerčně nejúspěšnější animák roku 2022, prvenství však bude už navždy držet snímek Mimoni 2: Padouch přichází, který má na kontě 939 milionů. 

A na co do kina tento týden? Rozhodně na oceňovaný snímek Tár, který ve Spojených státech premiéroval už minulý rok, ale do kin u nás se dostává až nyní. Cate Blanchett, která zde ztvárňuje geniální německou dirigentku, zde jednoznačně podává jeden z nejlepších výkonů své dlouhé kariéry, v rámci čehož si už za něj odnesla domů i Zlatý glób.

I přestože se úplně nejedná o film pro masy, jde o působivou a pečlivě natočenou psychologickou podívanou, která je právem označována za jeden z nejlepších titulů minulého roku. Snímek u nás bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 23. 2. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.