Jak už nějaký čas víme, Marvel bude svojí tvorbu rozšiřovat i skrze animované projekty. Kromě chystaného seriálu o Black Pantherovi jménem Eyes of Wakanda a série X-Men ’97, která naváže na slavný kreslený seriál o mutantech z roku 1992, je v přípravě také projekt, jenž se až donedávna nazýval Spider-Man: Freshman Year.

Během novinářské projekce prvních dvou dílů z druhé řady seriálu What If…? (2021), která dorazí už příští týden, ale Marvel odhalil, že název chystané série o animovaném pavoučím hrdinovi se změní na Your Friendly Neighborhood Spider-Man. Žádný důvod k tomu komiksový titán neuvedl. Chystaný seriál se tak na službě Disney+ objeví někdy během příštího roku. 

Příběh seriálu se má odehrávat v alternativní realitě MCU, ve které se Spideyho mentorem nestal Tony Stark, nýbrž Norman Osborn, z něhož se samozřejmě vyklube padouch Green Goblin. Přesné detaily o ději zatím neznáme, ale zdá se, že se Spider-Manem strávíme hodně času také na střední škole, kde budeme sledovat jeho interakce s ostatními studenty.

S návratem Toma Hollanda ale nepočítejte, animovanému Petru Parkerovi propůjčil hlas Hudson Thames, který pavoučího hrdinu namluvil i v první řadě What If…?. Dále se se v seriálu představí Eugene Byrd jako Lonnie Lincoln, Grace Song jako Nico Minoru, Hugh Dancy jako Otto Octavius, Kari Wahlgren jako teta May a Zeno Robinson jako Harry Osborn. Dokonce bychom se měli dočkat i Daredevila, jehož opět ztvárnil Charlie Cox. 

Dále by se měly v seriálu také mihnout komiksové postavy jako Amadeus Cho, Rhino, Scorpion, Speed Demon a Tarantula.

K projektu je jakožto scenárista a výkonný producent upsaný Jeff Trammell, který psal pro animované seriály jako Soví dům (2020), Glitch Techs – Krotitelé šotků (2020) a Akční parta (2022). Datum premiéry zatím není známo.