V posledních letech se kariéra Angeliny Jolie, hvězdné držitelky dvou Oscarů, ubírala spíše směrem k dabingu. Naposledy mohli diváci její hlas slyšet v rodinné komedii Ivan je jen jeden (2020), významným milníkem je však v tomhle směru také franšíza Kung Fu Panda. Nyní se však herečka vrací do své komfortní zóny akčních snímků. HBO Max na svých stránkách nedávno představilo trailer nervy drásajícího thrilleru Kdo mi jde po krku (v originále Those Who Wish Me Dead), který promění montanskou divočinu v ohnivé peklo.

Příběh se točí okolo bývalé elitní hasičky Hannah (Jolie), která se po neúspěšné misi, jež spočívala v záchraně tří životů ze spár lesního požáru, ocitá v horské požární věži, kde má jako strážná klid a spoustu času na přemýšlení o tragédii z minulosti. Z nekonečného přemítání ji ale záhy vytrhne Connor (Finn Little), dvanáctiletý chlapec, který se stal svědkem brutální vraždy, díky čemuž má v patách skupinu nemilosrdných zabijáků.

Přečtěte si také: Cestou krvavé pomsty se již brzy vydá elitní agent v akčním snímku Without Remorse z dílny Amazonu

Cesta za vidinou bezpečí je ale komplikovanější, než se na první pohled zdálo. Smrtelnou hrozbu totiž nepředstavují jen chladnokrevní vrazi, jejichž samopaly slouží k zahlazování stop, nýbrž i mohutný lesní požár, který rychle mění divokou přírodu Montany v ohnivou past. Podaří se tentokrát hasičské záchranářce úspěšně dokončit misi a napravit tak svou pošramocenou reputaci?

Snímek Kdo mi jde po krku odráží režijní úsilí Taylora Sheridana, jehož filmy jsou charakteristické dramatickým zrychlováním spádu událostí, akčními přestřelkami, explozemi všeho druhu a slibnými hereckými výkony. Zda se tyto faktory budou zrcadlit i v adaptaci stejnojmenné knižní předlohy, za níž stojí Michael Koryta, se diváci dozví již 14. května 2021, kdy se napínavý snímek objeví na kartě HBO Max.