Korejský horor Vlak do Pusanu patří mezi nejlepší a nejoriginálnější zombie jízdy posledních několika let. Příběh sleduje rozvedeného otce a obrovského workoholika, který se svou malou dcerou nasedne do vlaku do Pusanu, aby se dcerka konečně mohla vidět se svou matkou. Netuší však, že přesně v té chvíli se naplno rozjede hrozivá zombie apokalypsa. Tohle však nejsou žádní pomalí lenochodi, které známe například ze seriálu The Walking Dead, ani náhodou. Tito zombíci jsou ze školy Dannyho Boylea a jeho 28 dní poté. Což znamená, že jim nedělá problém si pro vás doběhnout. Jak ale proti něčemu takovému chcete bojovat uvnitř jedoucího vlaku, ve kterém můžete jít pouze a jedině dvěma směry? O tom je přesně Vlak do Pusanu. A nejen on. Stejný námět totiž bude mít i nadcházející americký remake, který oznámil svůj oficiální název: The Last Train to New York. 

O názvu se již nějakou dobu vědělo, ovšem donedávna nebylo potvrzené, zda se bude jednat o skutečně oficiální název. Nyní je to ale jasné. Údajně se máme dočkat naprosto stejného příběhu, který jsme již viděli v korejském originále. Jediný výrazný rozdíl bude ale očividně v tom, že děj se tentokrát nebude odehrávat v Jižní Koreji, ale v USA. Přičemž hlavní destinací bude New York. O režii filmu se postará indonéský filmař Timo Tjahjanto, který se specializuje především na horory a akční filmy. Což je pro připravovaný remake poměrně dobrá kombinace. O scénář se postará Gary Dauberman, veterán hororového žánru, který je pracoval na filmech jako To (2017), Annabelle 2: Zrození zla a Sestra. Za filmem taktéž stojí hned několik významných studií. Hlavním distributorem se stane Warner Bros., nicméně film budou koprodukovat ještě společnosti jako New Line Cinema, Atomic Monster a Coin Operated. 

O obsazení však zatím žádné informace nejsou. Jelikož ale remaku kryjí záda tak velké a významné firmy, patrně se bude jednat o opravdu vysokorozpočtový snímek. Tudíž lze předpokládat, že v hlavních rolích se přestaví nějaké velké celebrity. Tvůrci taktéž oznámili oficiální datum premiéry. Dočkáme si jí 21. 4. 2023. Dáte remaku šanci? A jste fanoušky originálu?