Ať už jsi o nejúspěšnějším seriálu od AMC o oživlých mrtvolách myslíte cokoliv, musíte uznat, že to je jeden z nejvýraznějších seriálových fenoménů. A přesně to si myslí i lidé z AMC, protože se nám chystají nadělit v pořadí již čtvrtý seriál, který svět Živých mrtvých ještě více okoření. Nadcházející seriál ponese název Tales of the Walking Dead. Po seriálech Fear the Walking Dead a The Walking Dead: World Beyond se tak bude jednat o třetí spin-off, který vychází jak z původních komiksových předloh, tak i prvního seriálu z roku 2010.

Seriál se bude skládat z šesti epizod, ale tentokrát na sebe nebudou přímo navazovat. Každá epizoda totiž bude vyprávět samostatný příběh určitých postav, které se budou skládat jak ze starých známých z předchozích seriálů, tak i z nově příchozích. Takže pokud jste náhodou hráli videohrou The Walking Dead 400 Days od studia Telltale Games, bude se dost pravděpodobně jednat o něco podobného. Showrunnerem celého seriálu bude Channing Powell, který působil jako scénárista a producent jak pro původní seriál, tak i pro Fear the Walking Dead. Tvůrci tak fanouškům slibují, že je čekají zcela nové a originální příběhy, které budou plné napětí, skvělých nápadů a podmanivých myšlenek. 

Tvorba dalšího seriálu není úplně překvapivá. Pro AMC jsou Živí mrtví tím největším zlatým dolem, který kdy otevřeli. A i přestože momentální jedenáctá série původního seriálu má být tou poslední, rozhodně tomu světu ještě nedáme sbohem. Už nějakou dobu je známo, že se připravuje seriálový sequel, který se bude zaměřovat na Daryla a Carol. Zda se bude jednat o další gigantický seriál, jehož počet sérií zajde do dvojciferných čísel, je zatím ve hvězdách. Vše bude záležet na tom, zda bude o seriál zájem ze strany fanoušků. Nově oznámeného seriálu se každopádně dočkáme někdy během příštího roku. Uvítali byste další příběhy ze světa Živých mrtvých?