V roce 2011 jsme se dočkali akční hororové komedie jménem Útok na věžák, která byla v podstatě takovou sci-fi odpovědí na Soumrak mrtvých od Edgara Wrighta. Není divu, však na něm také dělala část jeho producentů. Útok na věžák, ve kterém navíc zaznamenal svůj herecký debut John Boyega, vyprávěl o pouličním gangu mladistvých z Londýna, který musí čelit nenadálému útoku hrůzostrašných a smrtících monster z vesmíru. A i přestože se film dočkal poměrně pozitivního hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků, jeho box office rozhodně příliš oslnivý nebyl. Celosvětově vydělal něco málo přes 4 miliony dolarů, což je asi polovina jeho původního rozpočtu. I přesto ale bylo minulý rok oznámeno, že komediálně hororový film se dočká pokračování. 

Podrobné detaily o druhém díle samozřejmě ještě neznáme, nicméně výše zmíněný John Boyega se nedávno pochlubil fotkou první stránky scénáře. Jak se zdá, snímek jednoduše ponese název Útok na věžák 2. Tudíž můžeme zaručeně očekávat, že pitoreskně vyhlížející emzáci si budou s hlavními hrdiny dát druhé kolo. Jelikož první díl byl filmem, který de facto nakopl Boyegovu hereckou kariéru, není asi divu, že se vrátí do hlavní role i pro pokračování. Na filmu se ale zároveň má podílet jako jeden z hlavních producentů.

První díl byl taktéž režijním debutem pro Joea Cornishe, který se pak v následujících letech podílel na scénářích k filmům jako Tintinova dobrodružství a Ant-Man. Asi proto nebude překvapivé, že spolu s Boyegou se do pokračování vrací i on. Ale i přestože se stará o scénář, zatím není známo, zda se ujme i otěží režie. Boyega na nedávné premiéře hororu Nope prohlásil, že fanouškům brzy nadělí nějaké nové a šťavnaté informace, tak uvidíme, co pro nás tvůrci všechno chystají.

Líbil se vám Útok na věžák?