Skoro před dvěma týdny se na službě Apple TV+ objevila akční komedie Plán pro rodinu, ve které se v hlavní roli objevil Mark Wahlberg. Mezi kritiky snímek poměrně dost pohořel, na agregátoru Rotten Tomatoes od nich má momentálně 24 %, přijetí diváků však už bylo o něco vřelejší (63 %).

I tak ale může začít zmíněná služba začít otevírat šampaňské, po necelých dvou týdnech je totiž z titulu vůbec nejsledovanější film v historii Apple TV+. S informací přišel server Deadline, ovšem žádná čísla zatím streamovací platforma nezveřejnila.

Takový úspěch ale jednoznačně otevírá dveře případnému pokračování, o němž režisér Simon Cellan Jones mluvil minulý týden. Podle něho by v druhém díle byli členové hlavní rodinky o něco starší a moudřejší, stejně tak by se zřejmě jednalo o jakousi road-movie, ve které by se mohli vydat například od Evropy nebo Jižní Ameriky. Ještě ale uvidíme, zda druhý díl skutečně dostane zelenou. 

Hlavním hrdinou Plánu pro rodinu se stal Dan Morgan (Wahlberg), prodejce aut a milující otec a manžel, který si žije spokojeným životem na předměstí spolu se svou ženou (Michelle Monaghan) a dětmi Ninou (Zoe Margaret Colletti) a Kylem (Van Crosby).

Dan má však jedno velké tajemství. Je totiž bývalým vládním elitním zabijákem. A když jej jednoho dne dostihne jeho nebezpečná minulost, musí své milované vzít na náhlý rodinný výlet do Las Vegas, ze kterého se vyklube řádně akční dobrodružství. 

Zmíněný režisér Simon Cellan Jones dále točil pro seriály jako Borgiové (2011) a Hráči (2015). O scénář se postaral David Coggeshall (Sirotek: První oběť).

Dále se ve filmu objevili herci jako Maggie Q, Jonny Coyne, Felicia Pearson, Saïd Taghmaoui, Miles Doleac, Al Vicente, Chantal Maurice, Cate Jones a Bonnie Johnson.