V poslední době nás streamovací služba Netflix neustále bombarduje novým obsahem. To je každou chvíli nové oznámení. Poslední dobou jsme se dočkali oznámení pro seriály Castlevania či Love, Death & Robots a Resident Evil: Infinite Darkness. To jsou všechno zajímavé seriály, které nás čekají v brzké době.

Z filmů se můžeme například těšit na akční zombie film z mysli Zacka Snydera Army of Dead. V neposlední řadě jsme na Nerdfixu nedávno zrecenzovali dva filmy, které jsou na této streamovací službě relativně nově. Jedná se o povedenou postapokalyptickou komedii Láska a příšery nebo hrůzostrašnou superhrdinskou taškařici Thunder Force. Těšit se můžeme i na dojmy z novinky Utajený pasažér.

Proč o tom ale píšu? Netflix nám v čtvrtého června naservíruje další novinku, která mě osobně velmi překvapila. Na obrazovky se totiž dostane komiksová adaptace komiksu Sweet Tooth. Stejnojmenný komiks vycházel od roku 2009 do roku 2013 a stojí za ním komiksové vydavatelství DC Comics, tedy přesněji jeho dospělejší odnož Vertigo. 

Sweet Tooth od Jeffa Lamire a Jose Villarrubii není příliš známým grafickým románem, což dokazují i komentáře pod trailerem. Nicméně o co že se jedná? Svět se změnil a klasický lidský život s ním. Zemi postihl virus, který lidstvu pořádně znepříjemňuje život, a kromě obyčejných dětí se začíná rodit i vzácné hybridní plemeno kombinující lidskou rasu s tou zvířecí. 

Příběh sleduje osudy jednoho takového hybrida jménem Gus. Tenhle půl člověk s jeleními rysy žije se svým pobožným otcem mimo civilizaci a trailer napovídá, že by se mělo jednat o roztodivný postapokalyptický road trip, kde zásadní otázkou bude – Co bylo dřív? Hybridi nebo virus?

Komiks je často přirovnáván k mixu Mad Maxe a Bambiho, což na první pohled může vypadat vtipně, ale na ten druhý zatraceně zajímavě. Bohužel z traileru ona Mad Maxovská drsnost není ani trochu cítit a spíše to vypadá na rodinné drama. Což ve finální podobě nemusí být na škodu, byť já trochu doufám ve větší znázornění brutality a toho pravého postapokalyptického života.

Sweet Tootha má na starosti manželská dvojice výkonných producentů Robert Downey Jr. a jeho žena Susan Downey. Jedná se o producentskou premiéru Roberta Downeyho a vlastně i jeho první nakouknutí do světa DC Comics, což může být pro fanoušky velmi pikantní, když uvážíme, že poslední roky platila rovnice Robert Downey Jr = Iron Man

Herecké obsazení je plné spíše neznámějších herců v čele s Christianem Converym, který si zahraje hlavní postavu Guse. Mezi ty známější patří James Brolin, ten se objeví v doposud nespecifikované roli nebo Nonso Anozie (Enderova Hra, Artemis Fowl) jako Tommy Jepperd.

A co vy, dáte příběhu rohatého chlapce šanci? V nás tento projekt vzbuzuje velkou zvědavost, ale i jistou obezřetnost.