Jsou zprávy, které vás rozradostní a pak jsou zprávy, které vám zanechají v puse trpkou pachuť. Vůbec nejlepší kombinace je pak podání obou druhů zpráv naráz. Přesně tohle se totiž stalo při oznámení nové a poslední série anime seriálu Castlevania

Na novou sérii se totiž můžeme těšit již příští měsíc, konkrétně 13. května. Tou špatnou zprávou je fakt, že se bude jednat o finální sérii, která celý příběh zakončí. A je to škoda, protože animovaný seriál Castlevania dělal čest své herní předloze a já osobně jsem z celého seriálu doposud nefalšovaně nadšený. Nezbývá však než doufat, že se bude jednat o důstojné zakončení, na které bude hodno vzpomínat.

Těšit se můžeme jako v předchozí sérii na porci deseti dílů. V těch se vyřeší otázka ohledně vůdkyně Carmilly a její sester Lenory, Morany a Strigy. Těšit se můžeme určitě i na lidského generála Drákulovy armády Hectora, který je vězněm a otrokem upírské rady ovládané již zmiňovanou dámskou čtveřicí. Svoji roli si určitě v seriálu obhájí i jeho kolega Isaac.

V seriálu určitě nebude chybět ani ústřední trojice hrdinů. Upír Alucard, čarodějka Sypha a lovec upírů Trevor Belmont určitě budou mít ještě co říct a my se rozhodně těšíme, co si pro nás autoři připravili. Vyvrcholení minulé série totiž zaručuje více než napínavou podívanou.

Fanoušky určitě potěší i fakt, že se se světem Castlevanie čtvrtou sérií nerozloučíme úplně. Autoři již teď plánují další seriál ze stejného universa. Netflix se do vod anime noří opravdu hluboko a připravuje několik dalších seriálů na motivy videoher. 

Není to tak dávno, co nám Netflix naservíroval anime seriál ze světa Doty a již nějakou dobu jsou plánované další v čele s Resident Evil: Infinite Darkness, který dorazí již v červenci. V dalších měsících třeba uslyšíme i o dalších projektech jako je seriálový Cyberpunk, Assassin´s Creed nebo Devil May Cry. Do té doby si ale snad všichni užijeme seriálové zakončení upírské ságy Castlevania.