Strašlivé čistce studia Warner Bros. Discovery neunikl ani očekávaný animovaný seriál Batman: Caped Crusader, který měl zcela původně premiérovat na HBO Max. K ničemu takovému už však nedojde, protože nové vedení společnosti se rozhodlo celý projekt zrušit a poslat do kytek. Tvůrci seriálu však ještě neházeli flintu do žita, pevně totiž věřili, že jejich projekt nakonec najde domov na jiné streamovací platformě. A jak se zdá, jejich přání se nakonec skutečně naplní.

O práva na seriál se momentálně přetahuje hned několik významných streamovacích služeb, mezi ty největší patří Netflix, Hulu a Apple TV+. Zatím není jasné, kdo z této přetahované vyjde vítězně, ale ať už to bude kdokoliv, bude posléze jisté, že fanoušci se zrušeného seriálu nakonec přece jenom dočkají. A to je to nejdůležitější!

Batman: Caped Crusader je každopádně projektem, který jednoznačně stojí za pozornost. Za jeho vznikem totiž stojí tým producentů, který se skládá například ze slavného J. J. Abramse, dále Matta Reevese, režiséra nedávného hraného Batmana s Robertem Pattinsonem, a hlavně Bruce Timma, jenž je jedním z tvůrců populárního animovaného seriálu Batman: The Animated Series z devadesátých let. Právě jemu by měl Caped Crusader skládat největší poctu.

Čekají nás tak nejenom nové příběhy s netopýřím ochráncem města Gotham, ale také unikátní styl vyprávění a pořádně temná atmosféra.

Není ostatně divu, že Warner Bros. Discovery je ochotné zrušený seriál dát do rukou někomu jinému. Když totiž vyšlo najevo, že se jeho premiéra ruší, mezi fanoušky na internetu to vyvolalo velkou (a pochopitelnou) vlnu rozzuřených reakcí. A komu by nakonec mohl projekt nakonec přistát k nohou? Toť otázka, ale zdá se, že největší šance má momentálně Netflix.

Tvůrci z Warner Bros. Animation na celém projektu každopádně i nadále pracují. Hlavním scenáristou seriálu se stal slavný komiksový tvůrce Ed Brubaker