Už brzy se v amerických kinech objeví zbrusu nová hororová komedie jménem Zombie Town, ve které budou obyvatele zapadlého městečka terorizovat hladové chodící mrtvoly. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Jistě, je rozhodně možné, že se bude jednat o lacinou podívanou, která takovému Soumraku mrtvých (2004) nebude sahat ani po kotníky, ovšem film má na druhou stranu vcelku sympatické herecké obsazení. Uvidíme v něm totiž hvězdy jako Dan Aykroyd (Krotitelé duchů), Henry Czerny (Mission: Impossible) a Chevy Chase (Vánoční prázdniny). Nadcházející snímek bude vycházet podle knižní předlohy, kterou napsal úspěšný americký autor R.L. Stine, jenž je často označován za takového Stephena Kinga dětské literatury. 

Příběh by se měl zaměřit na Amy (Madi Monroe) a Mikea (Marlon Kazadi), dva mladé přátele, kteří se rozhodnou, že si v kině pustí tajemný snímek jménem Zombie Town. To ještě ale netuší, že tím vypustí na svět stovky let starou kletbu, kvůli které začnou postavy z filmu vylézat z plátna ven, aby si pochutnaly nikoliv na místním popcornu, ale na lidských mozcích.

Horší ale je, že kletba následně začne měnit v chodící mrtvoly i místní obyvatele. Hrdinské duo proto bude muset vyhledat nechvalně proslulého filmaře Lena Carvera (Aykroyd), aby jim pomohl zachránit svět. To ovšem nebude nic jednoduché, protože se budou muset dostat přes město plné hrozivých zombíků. 

O scénář a režii se postaral Peter Lepeniotis, který má za sebou animáky Velká oříšková loupež (2014) a Triky s trpaslíky (2017). Dále se na scénáři podíleli i Michael Samonek a Michael Schwartz. Mezi další herecké hvězdy patří ještě Scott Thompson, Bruce McCulloch, R.L. Stine, Brenna Coates, Mikaël Conde a Chris Farquhar.

Snímek by se měl v amerických kinech objevit 1. 9. 2023, zda ale snímek bude někdy dostupný také u nás, je zatím ve hvězdách.