Když se řekne film s nemrtvými, tak se všem nejspíš vybaví postapokalyptický svět, kde je vaším cílem přežít, nashromáždit dostatek zásob, mít vždy po ruce nějakou tu zbraň a ideálně najít zvířecího pomocníka, který statečně položí život za vás. To ale neplatí o Zom 100: Bucket List of the Dead.

V klasických filmech a seriálech, kde se polovinu času prochází zombící a touží sežrat vše za živa, je hlavní hrdina zoufalý a chce přežít. V tomhle filmu se ale ničeho podobného doopravdy nedočkáte. To, že je to japonský film, je jedna věc, ale fakt, že tento film je podle velmi zajímavé mangy 100: Bucket List Of The Dead, kterou píše Haro Asa a kreslí Kotaro Takata, by mohlo zaručit zajímavý úspěch. Nebo minimálně by to mohlo vzbudit rozruch, jelikož se nejedná o nijak profláklou mangu v zahraničí a spousta lidí tedy nebude znát její původní předlohu.

Trailer nebo ukázku z filmu jsme zatím nedostali žádnou. Zato jsme dostali krásné vyprávění od hlavního protagonisty Akiri, kterého bude hrát Eiji Akaso. Celé si ho budete moci poslechnout na našem záznamu z živého přenosu.

Samotný příběh pak stojí na smutném a bezcílném proplouvání světem napříč Akirovým životem. Jakožto řadový pracovník ve firmě má hodně práce, málo peněz, žádný čas a v podstatě nežije, jen přežívá a závistivé kouká na zombie filmy. Jeho duše je zlomená, nemá kuráž a není schopen se své spolupracovnici vyznat z lásky. To se ovšem změní ve chvíli, kdy se ze všech stanou zombíci a párty začíná!

Žádné povinnosti, žádná práce, žádné problémy, žádný dozor. Akira začne konečně žít a užívá si bezstarostný život tak, jak si vždy přál a toužil. Jeho jediný cíl je teď splnit všech sto přání na svém seznamu ještě předtím, než ho někdo, případně něco, sežere zaživa. Ačkoliv utíká před nebezpečím, poprvé se cítí opravdu naživu.

Podle dostupných informací to vypadá, že filmové zpracování bude založené na prvních třech svazcích. Kdy se ale filmu dočkáme, je zatím ve hvězdách.