Na Oscara nominovaný francouzský režisér Jacques Audiard představil na letošním filmovém festivalu v Cannes svůj nejnovější celovečerní film Emilia Perez, kde se na něj lepily především pozitivní reakce. Film podle všeho odvážně míchá různé žánry, tudíž diváci se tak mohou těšit jak na temné krimi drama, tak i na komediální muzikálová čísla. Menší ochutnávku každopádně nabízí oficiální upoutávka, kterou si můžete pustit výše.

Jednou z hlavních postav se stává Rita (Zoe Saldaña), nadměrně kvalifikovaná a nedostatečně ohodnocená právnička, která pracuje pro jednu velkou firmu v Mexiku. Ta se ale místo hájení spravedlnosti spíše zabývá praním špinavých peněz pro nejrůznější druhy zločinců. Jednoho dne se však naskytne nečekaná životní šance. Vůdce kartelu Manitas ji najme, aby mu pomohla uskutečnit plán, na němž se pracovalo celá léta. Rita šéfovi kartelu pomůže se změnou pohlaví, aby mohl zločinec konečně uniknout ze svého těla, do něhož nepatří, čímž se zároveň vyhne pronásledování ze strany úřadů. 

Jacques Audiard, který v Cannes za film získal Cenu poroty, je dále zodpovědný za snímky jako Prorok (2009), Na dřeň (2012) a Paříž, 13. obvod (2021). Postaral se jak o režii, tak i o scénář.

Dále se ve snímku objeví herci jako Selena Gomez, Édgar Ramírez, Karla Sofía Gascón, Adriana Paz, James Gerardi, Stéphane Ly-Cuong, Mark Ivanir, Yohan Lévy a Eduardo Aladro.

Do našich kin se snímek podívá až 13. 2. 2025.