Za dva týdny bude na službě Apple TV+ premiérovat zbrusu nový dobrodružný seriál jménem Zloději času, na němž se jako jeden z tvůrců, scenáristů a režisérů podílel Taika Waititi (Thor: Láska jako hrom). Na světě máme i první oficiální trailer, který si můžete pustit výše. A ano, skutečně se jedná o seriálovou adaptaci stejnojmenného filmu z roku 1981, který natočil legendární Terry Gilliam (Monty Python a Svatý Grál).

Jednou z hlavních postav se stává hoch jménem Kevin (Kal-El Tuck), který ve svém pokoji objeví tajemný portál, jenž ho přepraví zpět v čase. V rámci toho tak na něj čeká úžasné dobrodružství, během něhož se připojí k excentrické partičce banditů, kterou vede Penelope (Lisa Kudrow). Společně se tak vydávají na velkolepou cestu napříč časoprostorem, během níž budou objevovat fascinující světy vzdálené minulosti a pídit po pokladech.

Stanou se tak svědky toho, jak vlastně vznikl Stonehenge, uvidí trojského koně v akci, budou prchat před dinosaury, způsobí spoušť ve středověku, zažijí dobu ledovou a v neposlední řadě si posvítí na starověké civilizace a i harlemskou renesanci. Zároveň budou čelit zlým silám, které se snaží ukončit jejich bídné životy. 

Taika Waititi, který se v seriálu také mihne, je jedním ze showrunnerů, stejnou úlohu zastávají i Jemaine Clement (Co děláme v temnotách) a Iain Morris (Jeden gól). Všichni tři také napsali scénář.

Dále se v seriálu objeví herci jako Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rachel House, Rune Temte, Kiera Thompson, Charlyne Yi a mnozí další.

Na službě Apple TV+ od 24. 7. 2024.