Oscarová herečka Angelina Jolie sice před nějakým časem během rozhovoru pro server Wall Street Journal naznačila, že možná už s herectvím brzy sekne, ovšem zdá se, že k tomu nedojde minimálně ještě v několika nadcházejících letech. Herečka potvrdila, že se v budoucnu vrátí jako slavná ,,zlá“ královna Zloba pro chystaný třetí díl.

Žádné detaily o ději zatím neznáme, ale předpokládá se, že trojka by se mohla odehrávat několik let po událostech druhého dílu jménem Zloba: Královna všeho zlého (2019). Stejně tak není známo, kdo všechno se kromě Jolie ve snímku objeví. Další informace by nám ale mohl Disney nadělit někdy po začátku příštího roku. 

První díl, tedy Zloba - Královna černé magie (2014), měl sice poměrně rozporuplné recenze, ale komerčně si vedl velice slušně. Rozpočet se pohyboval kolem 200 milionů dolarů, celosvětově se pak povedlo snímku utržit až 758,5 mega.

V roce 2019 pak vzniká výše zmíněné pokračování, které mělo podobně velký rozpočet, ale výsledné tržby byly už slabší (necelých 492 milionů). O žádný velký malér se sice nejednalo, ale k hitu měl film opravdu hodně daleko. Celá série je v podstatě převyprávěním Disneyho Šípkové Růženky (1959), tentokrát však z perspektivy zmíněné víly. 

I přestože první díl od kritiků nebyl přijat příliš dobře, povětšinou byl vychvalován slušný herecký výkon Angeliny Jolie. Za roli byla dokonce v roce 2015 nominována na The Saturn Awards v kategorii Nejlepší herečka.

Necháme se každopádně překvapit, co pro Zlobu připravuje Disney tentokrát. Stejně tak uvidíme, kdo se chopí otěží režie.