Už nějaký ten čas víme, že se připravuje další životopisný snímek, který si posvítí na jednu z největších ikon hudebního světa. Tentokrát přijde řada na krále popu Michaela Jacksona, kterého si v připravovaném filmu jménem Michael zahraje zpěvákův synovec Jaafar Jackson. Jistou výzvou by ale mohly být pro tvůrce kontroverze, které se kolem zpěváka dlouhou dobu točily.

Šlo například o kauzy, které se týkaly především sexuálního obtěžování malých dětí. O těch například pojednává rozporuplně přijímaný dokument Leaving Neverland (2019) od britského filmaře Dana Reeda, který před několika měsíci během rozhovoru pro The Guardian dal najevo, že tvorbu nadcházejícího životopisného filmu rozhodně neschvaluje. Domnívá se totiž, že bude glorifikovat muže, který se v minulosti dopustil sexuálního obtěžování. Režisér Antoine Fuqua ale nedávno uvedl, že snímek se nebude bát prozkoumat i zpěvákovu temnější stránku. 

Režisér pro Good Morning America uvedl, že Jackson byl skvělým umělcem, ale také stále jen člověkem. Tudíž na základě faktů, které jsou k dispozici, se divákům pokusí ukázat nejenom to dobré, ale i to ,,zlé a ošklivé". Dále režisér prohlásil, že on a producent Graham King, který dohlížel i na tvorbu snímku Bohemian Rhapsody (2018), zkrátka a dobře natočí snímek opřený o fakta, pak už bude pouze na divákovi, jaký si podle nich o Jacksonovi udělá obrázek.

Nutno ovšem dodat, že na tvorbě snímku se úzce podílí i zpěvákova rodina, otázkou proto je, do jaké míry bude Jacksonova „temnější“ stránka vlastně prozkoumána. Například výše zmíněný dokument se dočkal tvrdé kritiky jak od Jackson Estate, tak i od mnohých dlouholetých fanoušků, kteří tvrdí, že Jackson nikdy nikoho sexuálně neobtěžoval, přičemž dokument pouze záměrně lže. A pochybujeme, že členové Jacksonovy rodiny by se chtěli podílet na tvorbě filmu, který by zpěváka až příliš vyobrazoval jako sexuálního predátora. Ale holt uvidíme, co nám snímek ve výsledku ukáže. 

Režisér Fuqua stojí za slavnými snímky jako Training Day (2001), Král Artuš (2004), Equalizer (2014) a Osvobození z minulého roku. Letos nám představí i snímek Equalizer 3: Poslední kapitola, který bude zakončením jeho akční trilogie.

Scénář filmu si vzal na starost John Logan, který v minulosti pracoval na známých snímcích jako Gladiátor (2000), Poslední samuraj (2003), Skyfall (2012) a Spectre (2015). Byl taktéž showrunnerem povedeného hororového seriálu Penny Dreadful z roku 2014.

Stále není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, stejně tak ani nevíme, zda jeho výrobu nezastavila momentální stávka herců a scenáristů